Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A magyarok miért a rendőrségtő...

A magyarok miért a rendőrségtől várják a biztonságot, nyugalmat? Lásd portyázó csoportok késő este a villamoson,8. kerület stb.

Figyelt kérdés

Az ilyenekre sosem volt megoldás a rendőrség, a 90-es években volt egy birkózót ért támadás a fővárosban, amikor követték a diszkótól míg egy félreeső helyen útját állták, az egyik támadóját úgy összeverte hogy nyomorék lett, a másiknak szanaszéjjel törte a fejét és eszméletlenül vitték kórházba.

Én úgy gondolom a bizalom és a "talán én nem esek abba az áldozati 1%ba" gondolatok helyett, inkább egy közepesen durva önvédelmet kéne tanulni amivel hatásos lesz az ember egy bedrogozott késes ellen is, ugyanis míg az szétszórt, a másik fél összeszedett, és tud hárítani.

E-mellé egy jó izomtömeget felpakolni és nagyságrendekkel magabiztosabban járkálhat az ember, attól függetlenül hogy az aranyért akarják megölni pl.

2016. ápr. 10. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ezért mondtam hozzá azt is hogyha a nyócker belsejébe készülsz, akkor a küzdősport se véd meg. Oda ha egyedül mész, automata fegyó kell és gyolyóálló mellény.
2016. ápr. 10. 18:57
 12/18 anonim ***** válasza:

A kérdés teljesen jogos, de én más oldalról közelíteném meg. Ugyanis nem várható el mindenkitől, hogy éjjel-nappal a konditeremben legyen, meg önvédelmet tanuljon attól tartva, hogy bármelyik utcasarkon megtámadhatják.

Az abszurd... a társadalom önvédelmi mechanizmusának nem itt kell kezdődnie, szerintem!

Azzal egyetértek, illetve én is úgy látom, hogy az emberek minden esetben a rendőrségtől várják a megoldást. De!

A rendőrség csak egy kis szelete a társadalomnak és az állami gépezetnek. És ugyan mit ér egy rendőrség, mit ér ez a kis szelet ott, ahol:

- egyes esetekben az elfogott elkövető hamarabb hazaér, mint a rendőr;

- kap egy enyhe büntetést, ami után ott folytathatja, ahol abbahagyta;

- ahol a bliccelő szinte népi hősnek számít;

- ahol egy olyan állam van a rendőrség fölött, ami az emberek többsége szerint korrupt;

- stb. stb. stb.

A közbiztonság, közrend, mint a nevük is mutatja, a köz érdeke, így - véleményem szerint - a köz felelőssége is.

Egyik kedvenc érvelésem, amikor valaki a saját bűneit kívánja "legalizálni", hogy "dehát a politikusok is lopnak".

Véleményem szerint egy olyan társadalomban, ahol az emberek a saját erkölcsi, etikai mércéjüket másokhoz igazítják és nem saját elveikhez, ott egy rendőrség vajmi keveset számít.

Egy rendőri szervezet, egy 10 milliós társadalom 40 ezer fős része önmagában kevés. Addig, amíg nem adnak meg minden lehetséges segítséget a hatékony munkavégzéshez. Amíg a kapcsolat a rendőrség és az állampolgárok között csapnivaló. Amíg a politika szemrebbenés nélkül használja saját játékszereként a rendőrséget, szítva ezzel a feszültséget.

Szerintem!

2016. ápr. 10. 21:04
 13/18 anonim ***** válasza:

"A magyarok miért a rendőrségtől várják a biztonságot, nyugalmat?"

Nem is tudom. mert mondjuk erre tartjuk és ezért öljük bele a pénzt?

Hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni?

2016. ápr. 11. 05:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Azért hülyeség ez az egész "ezért fizetjük a rendőrséget" duma, mert senki nem ott fog támadni, ahol rendőr van... Mindenhol meg nem lehet.

Egyébként egy bedrogozott embert még az sem feltétlenül állít meg, ha meglövöd, észre sem veszi, nemhogy te majd lebirkózod... Feszegetheted, csavargathatod a karját is, még ha el is töröd akkor sem zavarja, ha leütöd feláll. Majd másnap észreveszi, de amíg a szer hat, addig sokmindent nem lehet tenni, max kikötözni.

2016. ápr. 11. 12:18
 15/18 anonim ***** válasza:

50%-ban igazad van,50%-ban baromság a duma.

1. Alapesetben hatékonyabb rendőri ÉS bírói fellépés kellene.

2. Küzdősport,testépítés...oké,erre sok embernek nincs ideje,pénze,lehetősége. Ráadásul mennyi idő is kell mire valaki,főleg egy nő,olyan szintre jut,hogy egy éles,utcai bunyóban,stressz alatt,esetleg buli után piásan,szűk,a mozgását korlátozó ruhában leverjen 2 férfi támadót? Mellesleg láttam már országos hírű kempóst a földön egy fújásnyi paprika sray-től.

3. Sajna sokan nettó idióták és a 300 ezres Ájfon6S,meg a 40 ezres cipő mellé sokallják a 3000 forintot egy gázspray-re,pláne 40 ezret egy gázpisztolyra.

2016. ápr. 11. 16:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Oké, hogy nem állhat rendőr minden utcasarkon, de ha már megtörtént egy bűncselekmény, akkor azzal foglalkozni is illene, az elkövetőket pedig nem kiengedni egy kis ejnye-bejnyével, hanem sokkal gyakrabban és szigorúbban büntetni őket, mint most. A cigányok tudják, hogy szinte bármit megúszhatnak, ezért mernek úgy viselkedni, ahogy.
2016. ápr. 11. 19:06
 17/18 anonim ***** válasza:

16-os! Ott a kulcs!

"Foglalkozni is kellene" Foglalkoznak. Lásd hétvégi Margit-hidas késelés. Rövid idő alatt meglett mind a négy elkövető, akik azóta szerintem már előzetben vannak.

"Nem kiengedni ejnye-bejnyével" Ez pedig már nem rendőrségi hatáskör. Ennek ellenére mégis úgy írod, mintha ez is a rendőrökön múlna. Talán erre is gondolt a kérdező.

De azt elhiheted, bár nem kötelező, de ha a rendőrökön múlna, valószínűleg szigorúbb büntetések lennének. Mert nincs annál demotiválóbb, mint mikor tudod, amikor elfogsz egy betörőt, rövid időn belül (jelen esetben mondjuk az 1-2 év is rövid) újra dolgozhatsz rá, mert ott folytatja, ahol abbahagyta. Mindig szoktam javasolni, hogy beszélgessetek el rendőrökkel, lehet meglepődnétek. Persze szerintem még senki nem fogadta meg. :)

2016. ápr. 11. 20:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Érdekes, amíg Kádár-kolbásszal csapták szájon a bűnelkövetőket, meg "levettek övet, sapkát" és úgy dolgoztak rá a szemetekre, addig volt tekintélye a rendőröknek, mert mindenki tudta, ha elkapják szétkapják őket. Aztán a bűnözők rájöttek, hogy nagyon sok joguk van, a jogvédők meg imádják védeni az ilyen retkeket valamilyen furcsa felindulásból, szóval a rendőrök ellen fordították a saját fegyverüket - a jogot.

Ma ha egy rendő szétcsap egy pedofilt az utcán, annak nem megköszönik, hanem lecsukják. Hát így lehet rendet tartani? Akár a bilincset is hordhatnánk magunkon...

2016. ápr. 11. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!