Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A végrehajtás eredményességét...

A végrehajtás eredményességét akadályozó magatartásnak minősül, ha új bankszámlát nyitok és oda érkezik a bevételem?

Figyelt kérdés
a végrehajtást foganatosító bíróság 500 000 Ft-ig terjedő rendbírsággal sújtja az adóst vagy a végrehajtási eljárásban közreműködésre kötelezett személyt, szervezetet, ha a végrehajtásból eredő, jogszabályban foglalt kötelezettségének nem tesz eleget, vagy a végrehajtást végző hatóság intézkedésének eredményességét akadályozó magatartást tanúsít.

2016. ápr. 1. 12:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Bírom, hogy mennyire szeretnek az emberek itt találgatni.

Többnyire hibásan. ;)

Alanyi adómentes vagyok és nem kell vállalkozói számla.

A kedves volt pénzéhes feleségem indított végrehajtást a tartásdíjra, mert miután rengeteget én tartottam el a gyereket és volt egy egyezségünk is, bátorkodtam egy kevés összeget levonni a nem kevés gyerektartásból.

Fizessek gyerektartást és tartsam el a gyereket, hogy az anya tudjon dolgozni. Sajnos beválasztottam annó, de ez most már nem számít.

2016. ápr. 6. 19:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja értem, tehát a bíróság helyett te önkényesen akartad eldönteni, hogy mennyit fizetsz, most meg fel vagy háborodva, hogy megfingatnak. Hát szerintem ebbe bele kell törődni.
2016. ápr. 6. 20:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Szóval megint nő van a háttérben... Miért nem vagyok meglepődve?...
2016. ápr. 6. 20:11
 14/14 anonim ***** válasza:
53%

Akkor legyél olyan kedves, és mond el a történetből a lényeget, hogy ne csak "találgassunk".

Az alanyi mentességnek ehhez semmi köze. Én is annyira bírom, hogy csak "találgatsz". :)

2016. ápr. 7. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!