Köteles e bárki elvégezni a közmunka keretében olyan feladatot, amiről nincs végzettsége, és még csak nem is ért hozzá?
Ha más nem, akkor a fűkasza használati utasításában biztosan benne van hogy milyen védőfelszereléseket kell használni a használata közben illetve hogy kell használni.
Egyébként nem hiszem hogy a fűkaszához bármilyen külön végzettség vagy képzés szükséges, leginkább egy balesetvédelmi oktatás-
Nem akarásnak nyögés a vége.
Én nő vagyok, de simán ha arról lenne szó, lenyírnám az itthoni vállas fűkaszával a füvet, de nem kell, mert a férjem lenyírja. Akinek szintén semmilyen papírja nincs róla és nem is tanulta sehol, csak meglett és használta.:)
Nem kell hozzá nagy tudás!
Azért nem egy Boinget kell átvezetnie az oceán felett!
:-)
Milyen "végzettség" kell egy fűkaszához szerinted?
Ha még azt mondaná, hogy a kazánfűtői feladatot nem akarja ellátni, azt megértem - de ilyenre nem is utasítanák.
A védőfelsterelés más téma. A készülék leírásában benne van, hogy mi kell hozzá - erre hivatkozhat, azt nem adják meg. ( Az alap egy gimicsizma és egy védőszemüveg.)
Ahhoz meg, hogy másnak ne okozzon sérülést, nem kell zseninek lenni, elég a józan paraszti ész. Mivel az egyetlen lehetséges veszélyforrás, hogy a gép felkap és elrepít egy követ ha rossz szögben tartják, így ha valaki a munkaterület közelében tartózkodik, akkor egyszerűen lekapcsolja. Nyilván nem akkor kell egy óvoda füvét lenyírni, mikor körülötte ott játszik 30 gyerek.
Az egész társadalom ilyen. Csináld, dolgozzál. Írásba nem adom. Baleseted lesz, jól meg büntetünk, miért nyúltál hozzá.
Különben, kéne védőfelszerelés és vizsga is belőle. Például, egy arra sétáló bokáját szétcsapja vele, rögtön mindenki papír után kutat.
"Én havi 50 ezerért a jó édes k***a anyjukat kaszálnám le."
Milyen bölcs gondolat.
Hiszen a havi 0 csak több mint a havi 50 000!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!