Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor mi lehet a vége?

Ilyenkor mi lehet a vége?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden le írom a történetet. Kb. 6 hónappal ezelőtt be költöztünk egy albérletbe ami egy két lakrészből álló lakás volt , de az udvar és a mérő órák közösek voltak.Szóval egy napon be költözött egy egyedül álló fiú a mellettünk lévő lakásba és mi jó szomszéd módjára próbáltunk vele jó kapcsolatot ápolni.Egyedül állóként többször hívtuk át hogy ne legyen egyedül , többször láttuk vendégül az asztalunknál is és az élet többi terén is készségesen segítettünk neki, értem ezalatt hogy ha megkért hogy valahova vigyem el akkor én szívesen segítettem, egyszóval nagyon sokat segítettünk neki Aztán jöttek a gondok. Mivel a lakás rezsijét közösen fizettük a tulaj engem bízott meg a számlák rendezésével. Eleinte ez ment is flottul kisebb nagyobb késéssel de a szomszéd mindig ki fizette.Aztán elérkezett a múlt év decembere és vele együtt a villanyszámla is,amit dec. 28.-ig be kellett volna fizetni,de februárban még nem volt hajlandó rendezni, a szomszéd mindig csak ígérgetett majd ekkor meg akkor.Hozzá kell tennem többször volt rá példa , hogy mi fizettük ki helyette a számlát és ő később ide adta. Hazudozott , hogy el hagyta a személyes iratait meg ilyesmi kifogásokat keresett. Én persze kitartóan kértem tőle a tartozást mondván hogy mi kis gyerekkel élünk az albérletben és nagyon nem jönne jól hogy ki kapcsolják tőlünk az áramot. Így történt egy februári napon amikor ismét fel hívtam , hogy mi lesz a számlával , erre ő be jött az én munka helyemre és ott próbált magyarázkodni ismét. Én kértem , hogy rendezze a pénzt és valóban úgy váltunk el hogy este hozza. Aznap este munkából haza érve ki mentem a közös teraszunkra dohányozni , ő már ittas állapotban ki jött és kért hogy menjek be a lakásába mert beszéde van velem.Többször mondtam neki hogy így semmi értelme , hisz láttam milyen állapotban van , de ő csak kötötte az ebet a karóhoz.Aztán csak be mentem és akkor szembesültem a dologgal , hogy még ő van fel háborodva hogy mit képzelek én magamról és hogy milyen hangnemben beszélek vele.Szó szót követett és rövid szó váltás után inkább ki jöttem a lakásból az udvarra.De ő nem hagyott alább ki ki jött utánam és folytatta a veszekedést.Amikor már anyázásig fajult akkor én mondtam hogy itt fejezzük be , és akkor támadni akart de én el hárítottam és két pofonnal jutalmaztam az ő támadási szándékát. Ami ezután jött hát az volt még csak a krimi , hívta a rendőröket hogy neki szét verték a fejét stb. a rendőrség érkezése után meghallgattak minket külön külön és ő aláírt egy nyilatkozatot arról hogy nem kíván fel jelentést tenni.Hozzá kell tennem nem is volt külsérelmi nyom , hisz nem volt nagy az ütés. Én a rendőröknek be ismertem hogy két pofont adtam neki , hisz ő támadt.El is csitult az ügy , közben mi el költöztünk onnan , pont ezen incidens miatt. Aztán a napokban kaptam egy idézést a bíróságra , hogy mégis csak fel jelentett.Egyenlőre csak meghallgatásra idéztek be.Ilyenkor mi lehet a vége ha el indul a bírósági tárgyalás?

2016. márc. 30. 11:53
 1/3 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tennem nekem még soha nem volt ilyen ügyem , soha nem álltam még bíróság előtt. A végére ki derült hogy ő azért nem olyan fedhetetlen és elég züllött életmódot folytat.És az esetnek a páromon kívül nem volt tanúja. És nincs orvosi látlelet sem .Ilyenkor mi lehet a vége?
2016. márc. 30. 12:00
 2/3 Andizsuzsi ***** válasza:
Könnyű testi sértés. Semmi köze a sértett életmódjához. Elismerted a rendőrnek, jegyzőkönyv készült róla.
2016. márc. 30. 12:22
 3/3 anonim ***** válasza:

2-3 szor be kell menned tárgyalásra

És aztán a bíron múlik kinek hisz

De ha el is itélnek kapsz egy bírói megrovást ami a nullával egyenlő.

Egyébként ilyen esetben lehet neked kellett volna akkor rendőrt hívnod mert rád támadt.

2016. márc. 30. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!