Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fogyasztóvédelem: villanykörte...

Fogyasztóvédelem: villanykörte este?

Figyelt kérdés
Vettem egy drágább villanykörtét, ami 2 év után kiégett. Az volt ráírva hogy 6000 óra élettartamú. Visszavihetem-e a boltba reklamálni? Illetve egyáltalán ki engedélyezi ráírni ezekre a termékekre hogy kibirnak 8 évet??? (6000 óra napi 2 óra használattal annyira jön ki)... egyszerűen bosszantó hogy így félrevezetnek minket.
2016. márc. 26. 09:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Visszaviheted, de mit tudnak csinálni vele? Garancia nem volt rá, de amúgy sem a boltban írják rá, meddig jó egy villanykörte. A Fogyasztóvédelemnél tehetsz panaszt.
2016. márc. 26. 10:06
 2/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
24%
Ha egyszer felkapcsolod és úgy hagyod, akkor ki fogja bírni a 6000 órát, de talán 12000-et is. A kapcsolgatás teszi tönkre. Egyébként mivel bizonyítod, hogy 17000 óra (2 év) alatt nem használtad összesen 6000 órát?
2016. márc. 26. 10:17
 3/23 A kérdező kommentje:

Bocs, de rá van írva hogy ne kapcsolgassuk? Ez milyen hülyeség. Akkor meg sima félrevezetés, a vásárló becsapása. Ez tömegcikk, az emberek kapcsolgatják minden este. Akkor tegyenek egy csillagot vagy egy apróbetűs részt ahhoz a 6000 órához. Nem lenne mindenkinek egyszerűbb akkor úgy írják rá hogy élettartam 500-6000 óra között. Ebbe benne van a kapcsolgatás is, de az is ha valaki csak egyszer kapcsolja fel.

Mellesleg bizonyítani 1 hónap alatt lehet hogy tényleg kibírja-e. Meg kell venni és 20 napig égve hagyni. Ha fizeted a villanyszámlám szívesen bizonyítom neked.

2016. márc. 26. 10:24
 4/23 A kérdező kommentje:
Hülyeséget írtam. Nem húsz nap, hanem 250 nap!! Szerinted ezt kki fogja bizonyítani, ez teljesen abszurd.
2016. márc. 26. 10:30
 5/23 anonim ***** válasza:

Egy csomó mindenre ráírják, hogy ennyit meg ennyit bír és mégse bírja ki..

pl. az autó motorja stb.. teljesen természetes az elhasználódás. Az hogy mit írtak rá az már másodlagos.

2016. márc. 26. 10:45
 6/23 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet. Az autóra kapsz 5 év garanciát hogy addig bírja. Ha ezek pofátlanul ráírnak 8 évet a villanykörtére, és még szavatosságot se vállalnak érte, akkor ne írják rá. Egyértelműen azért írják rá, hogy jobban el tudják adni. Megnéztem a weboldalukat, most már 8000 órát tűntettek fel. Ami azt jelenti hogy 33% javulást értek el, amit szintén nem hiszek el hogy annyit fejlődtek hogy mostmár 33%- megnövelték az élettartamát. Hát én nem fogom égetni a villanykörtét folyamatosan 1 éven keresztül hogy kiderítsük kinek van igaza. Ne írjanak rá egyszerűen ilyen valótlan adatot a villanykörtére. Naa, nem bosszantom tovább magam. A fogyasztóvédelem eldönti.
2016. márc. 26. 10:49
 7/23 anonim ***** válasza:
Sajnos garancia nélkül nem sok értelme van visszavinni. Én 2-3 év garanciákkal vettem led égőket, a dobozokat és a blokkokat eltettem, azokkal vihetem vissza a boltba, amire volt is már példa, mert 2 hónap után elkezdett vibrálni.
2016. márc. 26. 10:59
 8/23 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy azok csak tájékoztató adatok, tehát a fogyasztóvédelem nem foglalkozik vele. Tehát ha veszel pl. 1 év garival egy égőt, beteszed a szekrénybe úgy, hogy 1 percet sem használod, majd 1 év után használatba veszed, és kiderül, hogy nem jó, akkor is hiába van ráírva a 8-10 ezer óra élettartam. Tehát itt csak a garanciális időn belüli meghibásodást fogják figyelembe venni. Amúgy ezek a tájékoztató adatok legtöbb esetben kamu, és jó ha annak 30%-a teljesül.
2016. márc. 26. 11:08
 9/23 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Bocs, de rá van írva hogy ne kapcsolgassuk?"

"Ha ezek pofátlanul ráírnak 8 évet a villanykörtére,"

Rá van írva a 8 év, vagy a napi 2 óra használat, amivel te számolsz? Vagy akárhogy másképp, hogy mennyi kapcsolást bír ki, vagy bármi más adat, mint a 6000 óra? Honlapon amúgy néha lehet találni adatot arra, hogy kapcsolásonként hogyan csökkenhet az élettartam. A néhányezer órából ha jól gondolom kompaktcsöves lámpa. A LED-nél 50000 órát adnak meg LED(!!!) élettartamnak. Annak is van működtető elektronikai része, jórészt kevesebb, mint 10000 óra működéssel (és hasonlóan nem szereti a kapcsolgatást).

2016. márc. 26. 11:09
 10/23 A kérdező kommentje:
Kedves Koplárovics Béci. Először is nem tetszik a hangnemed. Másodszor pedig a csirkemell is eláll fagyasztóban hónapokig, de a boltban még se azt írják rá hogy minőségét megőrzi 3 hónapig, hanem azt hogy maximum 5 napig őrzi meg.
2016. márc. 26. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!