Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kamera felvételeket milyen...

Kamera felvételeket milyen időközönként törlik a bevásárlóközpontokban?

Figyelt kérdés
Egyesek azt állítják, hogy addig őrzik meg, míg be nem telik a háttértároló mások pedig, hogy periódikusan törlik a felvételeket.
2016. márc. 25. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Ahol dolgoztam (nagy bevásárlóközpont) ott 2 hónapig tartották meg.
2016. márc. 25. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:

2005. évi CXXXIII. törvény:

31. § (1)76 Az elektronikus megfigyelőrendszernek kép-, hang-, vagy kép- és hangrögzítést is lehetővé tevő formája az emberi élet, testi épség, személyi szabadság védelme, a veszélyes anyagok őrzése, az üzleti, fizetési, bank- és értékpapírtitok védelme, valamint vagyonvédelem érdekében alkalmazható, ha a megbízás teljesítése során fennálló körülmények valószínűsítik, hogy a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, illetve e jogsértő cselekmények megelőzése, azok bizonyítása más módszerrel nem érhető el, továbbá e technikai eszközök alkalmazása elengedhetetlenül szükséges mértékű, és az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozásával nem jár.

(2) A rögzített kép-, hang-, valamint kép- és hangfelvételt felhasználás hiányában legfeljebb a rögzítéstől számított három munkanap elteltével meg kell semmisíteni, illetve törölni kell.

Azt hiszem ez az, ami erre vonatkozik.

2016. márc. 25. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem rossz paragrafust raktam be, de nézd meg azt a törvényt, amit írtam, valahol benne kell lennie.

Egyébként az 100% viszont, hogy jogszabályban rögzítve van, hogy törölniük kell.

2016. márc. 25. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!