Elvesztettem a magyar anyakönyvi kivonatom, de nem Magyarországi születésű vagyok. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Felhívtam a hivatalt ahol tudom igényelni, hogy kiküldjék. Levelet kell írnom és 2000 ft-os illetékbélyeget kell ráragasztanom. A címet tudom, hogy hová kell küldenem, de nem tudom mit kell ráírnom a borítékra.Tudna valaki segíteni? Felhívni őket vagy bemenni csak szerdán tudom.2016. márc. 9. 21:07
1/2 TappancsMancs válasza:
Jobb ha bemész és megkérdezed, mert vannak hivatalos kifejezések amiknek meg kell lennie hogy elbírálhassák. Lényegében valami olyan, hogy pl iratpótlási másolat kérelem stb én alulírott X.Y. lakóhely, személyi szám, adószám amit épp kérnek, kijelentem, hogy anyakönyvi kivonatomat elvesztettem és kérelmezem a másolat kiadását stb stb. Dátum aláírás. Lehet adnak nyomtatványt amit ki kell tölteni. Jobb ha bemész. Vigyél minden igazolványodat adószámot mindent. A lényeg ha van róla nyilvántartás pótolhatóak az iratok, de pénzbe is kerül, vigyél azt is azért.
2/2 anonim válasza:
Szia!
Egyszerűbb, ha egy emailt írsz a hatóságnak, hogy rögzítsenek fel az Elektronikus Anyakönyvi Rendszerbe. Ha ez megtörtént, ki tudod kérni lakóhelyed szerinti anyakönyvvezetőnél is.
Ha mindenképpen a hazai anyakönyvtől szeretnéd kikérni, akkor adj fel egy ajánlott levelet, akár saját szavaiddal megfogalmazott kérelemmel, csatold az illetékbélyeget is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!