Egy leszbikus, ha szeretne gyermeket, ez törvényesen lehetséges? (lent)
Ha kinéz egy férfit, nevezzük Péternek akivel megállapodik, hogy lesz biológiailag az édesapja, de a nő fogja nevelni és gyerektartást természetesen nem kér. Vagy jobb az az út, hogy teherbe esik, de az apa kilétét nem tisztázza? Vagy mi más út van ahhoz, hogy saját gyermeke legyen apa nélkül persze.
Az ítélkezők és akik nem tudnak a kérdésre válaszolni, kérem ne írjanak.:)
A tartásdíj nem neked jár, hanem a gyereknek.
Más jussáról nem tudsz "lemondani".
Ez olyan, mintha le akarnál mondani a fizetésemről.
Teccikérteni?
Nem teTSZik érteni..
"De mivel nem jogilag állapodtok meg hogy nem kell vállalnia kötelezettségeit, ezért az a megállapodás nem számít..."
Én ez alapján azt gondoltam, hogy le tudok mondani, hiába a más jussa, tehát akkor NEM??
Miért más ez, mint a spemabankos módszer, nyilván ott sem fizet az apuka.
Tehát már több verziót hallottám, röviden és tömören az a kérdésem, hogy jogilag elérhető-e, tudok-e olyan papírt aláírni, ami arról szól, hogy NE kelljen fizetnie?
Oké, te nyertél, feladom.
Írjatok valami papírt és dugjatok.
Mi lesz ha felnő a gyerek, és rájön, hogy az a férfi, akit a család barátjaként ismert igazából az apja? Vagy hogyan képzeled el, a férfi jelen lenne az életében, és a gyerek tudná hogy ki az apja?
Én is leszbikus vagyok, de csak az örökbefogadás jöhetne nálam szóba.
Még nem tudom, hogy fogja-e tudni.
Ha tudni fogja, akkor az elejétől tudni fogja, de akkor sem fog összedőlni a világ.
Elmondanád, hogy te miért nem szeretnél saját picit?:(
Sokkal könnyebb a dolgunk ebből a szempontból, mint a homoszexuális férfiaknak, akár ketten nevelném a párommal(ha lenne) a picit.
Szerintem jobb, ha tudja hogy ki az apa, ha ráadásul tartod is a férfival a kapcsolatot. Ha hazudsz neki, az úgyis kiderül és nagyon fog haragudni érte a gyerek/ifjú felnőtt.
Ha megtudja egyből, hogy ő az apja, azt lehet kezelni. Sok elvált szülő is van, azt is lehet kezelni, ha jól csinálják. Itt is egy bizonyos korban le kell ülni vele, és megmondani, hogy apa és anya miért nincsenek együtt, mint válásnál, csak itt más az ok.
A kérdésedre válaszolva: ha baromi erős a kötelék közted és a férfi között, még akkor sem biztos, hogy be merném vállalni jogi papírok nélkül.. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz az élet, kis vita, harag és máris ott a zsarolhatóság, amivel tönkre lehet tenni egy embert. A jogi részét meg sajnos nem tudom hogy megy. Tény, hogy a spermabankban, aki ad spermát, az eleve aláír egy szerződést, hogy teljesen lemond a születendő gyermekeiről.
Persze, hogy kezelhető a helyzet, persze, lehet csak később akarom, csak most felvetődött. És lehet, hogy két anyukája lesz. Ennek ellenére tudhatja, hogy ő az apja. Ha így nő fel, így szocializálódik, nem fogja érni semmi sokk.
Szerintem nagyon nagy dologról mondasz le, hogy ne akarsz saját babát, pedig lehetne. Majd még utána nézem, ha az apuka "lemond" a gyerekről papíron, akkor azt mondom, hogy minden további nélkül. Remélem a te nézeteid változni fognak, mert ez egy nagyon nagy áldozat, hogy csak azért nem akarsz, mert törvényileg nem biztos, hogy lehetséges. A legvégső esetben tényleg ott a spermabank, ha már tényleg nincs más út..
Én írtam, hogy majd örökbe fogadni szeretnék. Nem igazán tudom, hogy miért, de mindig is úgy képzeltem el, hogy lesz gyerekem, de nem én fogom megszülni. Egyrészt talán az az oka, hogy alkatilag nem tartom magamat alkalmasnak egy gyerek kihordására. Elég rosszul viselem a legkisebb betegségekkel járó kellemetlenségeket és fájdalmat is, nem tudom hogyan viselném a terhességet és a szülést. Másrészt sokszor hallok olyan gyerekekről, akik rossz körülmények között nőnek fel, a szüleik nem gondoskodnak róluk stb. És ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy én megmenthetnék egy ilyen gyereket, és jobb életet biztosíthatnék neki. Az egyetlen hátránya a dolognak, hogy csak az egyikőnk lehetne a gyerek anyja jogilag, de ez saját babánál is így lenne.
Egyébként a jelenlegi párom támogatja az ötletet, bár nálunk még nem aktuális a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!