Mi az az Ötödik jog? Ilyen gyilkossághoz szabad kezet kap az ember vagy mi?
Szerintem itt a Fifth Amendment értendő alatta, csak valamelyik tehetséges fordítónak így sikerült magyarra fordítania a kifejezést.
Maga az ötödik alkotmánykiegészítés (USA Alkotmánya) nagyon fontos büntetőeljárási alapelvekről rendelkezik, mint csak akkor lehet főbenjáró / súlyos bűncselekmény vádjával bíróság elé vinni, ha ellene a Vádesküdtszék (Grand Jury) vádhatározatot hozott, hogy senkit nem lehet ugyanazon bűncselekmény miatt kétszer bíróság elé állítani, hogy senki nem kötelezhető arra, hogy maga ellen bizonyítékot szolgáltasson vagy önmagára nézve terhelő vallomást tegyen, minden hátrányos jogkövetkezményt előíró ítéletet csak törvényes eljárás alapján (Due Process) lehet meghozni és a magántulajdon államosítása csak a legszükségesebb mértékben és azonnali kártérítés mellett történhet.
Hogy ez egy emberöléshez miként adhat felhatalmazást, hogy kapcsolódik ide... Szerintem rosszul lett lefordítva.
Na végül kiderült és utánna néztem jobban és hát végül jól gondoltam szóval ezt találtam mint játék leirásbol :Az Egyesült Államok elnöke 1941. január 6-án a Kongresszus előtt elmondott beszédében négy alapszabadságot állított fel. Ezen szabadságok a szólásszabadság, a vallásszabadság, a szabad akarat és a félelemtől való mentesség. Az ötödik szabadság pedig nem más, mint ami minden eszközt megad ahhoz, hogy a másik négy szabadságot fenn lehessen tartani. Természetesen Sam Fisher megkapja ezt a szabadságot.
... szoval lényegében az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!