Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van-e joga egy tanárnak...

Van-e joga egy tanárnak minden reggel beszedni a diákok telefonjait?

Figyelt kérdés
Pár ember telefonozott és emiatt a tanár beszedi mindenkitől a telefonját reggelente. Ha esetleg valaki tudna küldeni ilyen törvényt ehhez kapcsolódóan azt kérem hogy írjon. (Amúgy nem nekem kell, egy ismerősömnek segítenék)

2016. febr. 17. 18:36
1 2
 1/14 ConnectCare ***** válasza:
100%

Nemzeti köznevelésről szóló tv. 25. § (3)

A házirend előírhatja az óvodába, iskolába, kollégiumba a gyermekek, tanulók által bevitt dolgok megőrzőben, öltözőben való elhelyezését vagy a bevitel bejelentését. A házirend az óvodába járáshoz, a tanulói jogviszonyból, kollégiumi tagsági viszonyból származó kötelezettségek teljesítéséhez, jogok gyakorlásához nem szükséges dolgok bevitelét megtilthatja, korlátozhatja vagy feltételhez kötheti. Ha az előírt szabályokat megszegik, a bekövetkezett kárért a nevelési-oktatási intézmény nem felel.

2016. febr. 17. 18:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van, anya is beszedi.
2016. febr. 17. 18:43
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Persze továbbra is csak az a baj a kedves diák szemében, hogy elveszi a gonosz tanár a telefont, azzal semmi probléma, ha a kedves diák órán nyomkodja (vagy puskázik róla - amit tudjuk soha nem szokott, ő nem fotózza le a tananyagot).
2016. febr. 17. 18:51
 4/14 anonim ***** válasza:
9%

Nincs.

Főleg h te előfizettél egy szolgáltatásra.

Ha nem lehet megoldani, hogy a telefon nálad maradjon(annak ellenére, hogy nem trógerolsz), az a tanár alacsony szellemi szintjét is jól mutatja.

2016. febr. 17. 19:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A dolog írott jogi részéhez nem értek, csak jártam suliba. Ha a tanár elkér valamit célszerű odaadni, egyébként meg tudja mutatni, mennyivel rosszabb dolgozatot írsz, rosszabbul felelsz, ha a kütyü nálad van. Ennek vannak formailag teljesen korrekt módjai. Álltam én is úgy az osztály előtt, hogy rajtam kívűl mindenki tudta a választ... (A tantárgyból egyébként ötös voltam, csak beszóltam a tanerőnek)
2016. febr. 17. 19:22
 6/14 anonim ***** válasza:
61%

Én nem foglalkoznék ilyenekkel a tanárok helyében.

Dolgozatot íratnék mindenkivel...

Közben mondanám kik miatt, majd maguk között lerendeznék egyhamar:-)

2016. febr. 17. 20:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Főleg h te előfizettél egy szolgáltatásra."

Az hogy előfizetett egy mobil szolgáltatásra, még nem hatalmazza fel arra hogy bárhol használja. Főleg akkor nem, ha kifejezetten tiltják a használatát.

Simán megteheti a tanár, főleg hogy manapság a "pár ember telefonozott" általában az osztály 90%-át érinti.

2016. febr. 17. 22:14
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
#6-os, egyrészt egy ember miatt nem lehet kollektíven az egész osztályt büntetni, ezt is tiltja a törvény. Másrészt pedig magatartási problémákat nem lehet dolgozattal szankcionálni. Vagyis a magatartása valakinek nem befolyásolhatja a tanulmányi eredményeit (bár ez eléggé gumi szabály, mert a tanár akkor írat dogát, amikor akar, azt feleltet és akkor, amikor akar, szóval bemagyarázhatja, hogy úgyis íratott/feleltetett volna, és ezt a szabályt ezért nem is szokták komolyan venni).
2016. febr. 18. 01:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
6-os: A kollektív büntetés soha nem működött, és soha nem is fog. Tapasztalat, a diák jobban utálja miatta a tanárt, amiért ilyen következetlen, igazságtalan döntést hoz, mint a diáktársát, aki miatt büntetnek.
2016. febr. 18. 09:47
 10/14 anonim ***** válasza:
De az a része mindig is működött, hogy a felelős hamar abbahagyta azt amit tett
2016. febr. 18. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!