Mit jelent a "nincs ütköztetve" kifejezés egy büntető ügyben?
"nincs ütköztetve"
A program, amivel generálták az adott iratot amit olvastál, a jogi minősítés rovatot nem töltötték ki, így a program a jogszabályi hely helyett - mivel azt nem töltötték ki - ezt a sablonszöveget írta be.
De ha leírnád értelmesebben akkor talán tudnánk segíteni.
Tanúként idéztek eddig? Milyen munkát végeztél? stb
A "nincs ütköztetve" azt jelenti, amit az 1-es írt. Nem töltötték ki az idézést készítő programban azt a rovatot, amelyben konkrét jogszabályi hivatkozással megnevezik a konkrét bűncselekményt amiben eljárnak.
A leírásod alapján ez lehet A Btk. "Tiltott adatszerzés (422. §), Pénzmosás (399. §), akár Lopás (370. §), vagy akár más is.
Ennyiből nem lehet megmondani, és konkrét ügybe nem is akarok belefolyni.
Mondjuk, ez így elég zavaros. Tehát egy cég azért fizetett volna neked, hogy amit ők másnak fizetnek, azt rajtad keresztül tudják küldeni? És ez neked nemvolt gyanús?
Ha azzal vádoltak először, amivel leírtad, akkor nyilván I.P. cím alapján, vagy más módon beazonosították a gépedet, hogy a másik fél gépére telepített trójai, vagy egyéb rejtett alkalmazás a te gépedről származik.
Afelől megnyugodhatsz, hogy előzetesbe nem fognak rakni ( kb. 90%-ig biztos), mert akkor azt már először megtették volna.
Azért hallgatnak ki újra, mert időközben újabb adat merült fel, amire eddig nem kérdeztek rá nálad, vagy olyan adatokat szereztek, amelyek ellentmondásban állnak az első vallomásoddal.
Ennél többet nem tudok segíteni.
ilyet találtam "bizonyítékok „előállítása”, ütköztetése pedig nem a bíróság feladata" tehát askkor ez lehet azt jelenti a vallomásom stimmel? Nyilván, mivel az igazat mondtam, de akkor a miért kell gyanusítottként idézni! Kerek perec elmondtam, az emailekkel "a munkáltató" és köztem, bizonyítottam is asszem hogy ilyen büncselekményt Én nem követtem el.
meg aztán a western unionon csak adatokkal lehet pénzt küldeni...ott is megvan a nyoma hogy én semmilyen pénzt nem loptam el hanem továbbküldtem a megadott helyre!
jó...az 5 % levettem, mert a "munkáltatóval" az volt az egyesség hogy az az én fizetésem a munkáért....de ez benne van az emailekben is.
"ilyet találtam "bizonyítékok „előállítása”, ütköztetése pedig nem a bíróság feladata" tehát askkor ez lehet azt jelenti a vallomásom stimmel? "
Nem. Ez azt jelenti, amit már ketten leírtunk neked: nem lett kitöltve egy rovat az alkalmazásban, ami kinyomtatja a sablon idézést.
Amit te találtál az a büntetőeljárásban szereplő hatóságok és egyéb szereplők( nyomozó hatóság, vád védelem, bíróság...) közti feladatmegosztás.
Azt jelenti, hogy a nyomozóhatóságnak kell a bizonyítékokat beszereznie, a vád a beszerzett bizonyítékok alapján vádat emel, és ha azok között ellentmondást lát, akkor a védelem azt szembehelyezi egymással. A bíróság pedig az elé tárt, és esetleg ütköztetett bizonyíték alapján ítéletet hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!