Ha az osztálytársaim lefotóznak, tudtom nélkül. Feljelenthetem? Egymásnak küldözgetik utána
A lepontozást nem értem. Kb. két éve változott a törvény. Korábban csak a közléshez kellett engedély, ma már a fotózáshoz is. Tehát el sem készülhetne a fotó a kérdező engedélye nélkül. Az, hogy küldözgetik, közlésnek minősül.
De amennyire tudom, polgári peres, s nem büntető. Ebben tévedhetek, de annyi bizonyos, hogy tehetsz ellene.
Ám jobb lenne egymás között megbeszélni. A jog ember nem része az életednek, az osztálytársak igen. Mit gondolsz, jobb lenne a viszonyotok, ha bíróság elé vinnéd őket?
Ha tudunk ( tudok ) róla itt készül fotó rólam, és én is fotózok, akkor mi a szabály jelenleg? Elég ha simán közöljük?
Rendezvényen vagyok többedmagammal, és " mi is " tovább küldjük, akár nyílvános oldalon fennt van, akkor kell engedély?
Úgy gondolom a kérdező, és amit én kérdezek a fotó közlés ami közös benne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!