Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyit keres egy bankjogász?

Mennyit keres egy bankjogász?

Figyelt kérdés

#bank #jogász #pénzügy jog
2016. jan. 28. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

In the US, kezdo salary : 175K + bonuses,benefits, incentives etc.

Senior legal counsel majdnem ketszer annyit

2016. jan. 28. 19:38
 2/3 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem keveset. Alapból joghallgatóként úgy látom, hogy a hallgatótársak nagy részét nem érdekli a közgazdaságtan, a pénzügyi jog értékpapírjog stb.

Pedig ebben van igazán nagy pénz, nem sok hozzáértő jogász van, nézd csak pl. a brókerbotrányokat.

Meg nem véletlenül van az ELTÉ-n 2 éves szakjogász képzés is gazdasági büntetőjogból, befektetési-tőzsdei jogi oktatásból, ezek nem hangsúylos részei a sima 5 éves osztatlan képzésnek.

2016. jan. 29. 13:44
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2. válaszoló!

Te az ELTE-re jártál?

Igaz, hogy aki bankjoggal, pénzügyi joggal akar foglalkozni annak nagyon ajánlottak a budapesti egyetemek, főleg az ELTE vagy a Pázmány, mert ott a normál tanrendben is több ilyen anyag van mint vidéken illetve egyéb képzések, fakultatív kurzusok is vannak erre a területre?

Én úgy tudom, hogy bankhoz, vagy más multihoz főleg kezdő jogászként nagyon nehéz bekerülni, de ha kevés hallgatót érdekel a terület, akkor talán mégsem.

Te mit javasolsz, ha valaki ilyen terület felé tervez elmozdulni, már az egyetem után ilyen területen dolgozni akkor az egyetem alatt mit csináljon?

Mert az gondolom kevés, hogy itt a diploma. Az sokaknak meg van.

Kérdezhetek tőled még pár dolgot akár privátban is?

Köszi!

2021. febr. 14. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!