Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy menekültet Magyarország...

Egy menekültet Magyarország ma befogad?

Figyelt kérdés
Vissza toloncolás, és börtön büntetés nélkül? Mert ezeket hallottam hogy a kettő közül valamelyik..egyébként Iraki származású.kérem valaki adjon tanácsot.
2016. jan. 26. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
14%
Magyarországon eleve nincsenek menekültek. Szerintem te nem vagy tisztában alapvető fogalmakkal. Menekült az aki az életét veszélyeztető helyzetből menekül. Magyarországgal egy szomszédos országban sincs jelenleg fajüldözés és Ukrajnát kivéve háború sem. Hány ukrán menekülttel találkoztál eddig?
2016. jan. 26. 22:26
 2/4 anonim ***** válasza:
38%

Magyarországtól számosan kértek és kaptak menekült státuszt. Vannak folyamatban lévő menekült státusz kérelem elbírálások is. Számokat nem tudok mondani.

Magyarország soha nem zárkózott el attól, hogy menekülteknek segítséget nyújtson. Magyarország csak attól zárkózik el, hogy mások mondják meg, kiket fogadjunk be - ellenzi az EU fejesek által szorgalmazott menekült kvótát.

2016. jan. 26. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy jelenleg Magyarország biztonságos országból (Horvátországot, Szerbiát, Romániát annak tartja) a határzáron illegálisan belépő menedékkérőnek nem ad menekültstátuszt, a kérelmet elutasítják és kiutasítják az országból.

Ha legálisan/legalábbis nem a határzáron át jött Magyarországra és alaposan megindokolja, hogy miért jogosult menedékre Magyarországon, akkor megkaphatja.

Azt nem tudom mit csinálnak hosszútávon azzal a menekülttel, akit kiutasítanak, vissza akarják küldeni mondjuk Szerbiába, Romániába, de ezen országok nem hajlandók átvenni és az illető mindenáron Magyarországon szeretne maradni. Ilyenkor előállhat az a helyzet, hogy nem jogosult Magyarországon tartózkodni, de nem is tudják kitoloncolni. Az ilyen átmeneti helyzetben lévő migránsokról szerintem gondoskodnak a menekültszállásokon, de nem fogadják be őket, nem kapják meg hivatalosan a menekültstátuszt.

2016. jan. 26. 22:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. jan. 26. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!