Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Saját tulajdonomban lévő...

Saját tulajdonomban lévő lakáshoz, leendő férjem előző kapcsolatából született fiának valaha lenne köze halálunk esetén, ha van közös gyerek is?

Figyelt kérdés
Élettársammal 5 éve élünk együtt,van egy közös 4 éves fiunk. Az én tulajdonomban lévő lakásban élünk. Most szeretnénk összeházasodni. Ami fejtörést okoz, hogy neki van egy előző kapcsolatából egy 14 éves fia. Ha én elmennék, akkor a férjem a lakás felét örökölné? És ha ő is meghalna,akkor a nagyfiúé lenne az ő része? Ezt szeretném elkerülni,mert nagyon szeretem ugyan a nagyfiút, de mindenképpen azt szeretném,ha mi már nem leszünk, akkor a lakás teljes egészében a közös fiúnké legyen.

2016. jan. 25. 18:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem lesz több, ez biztos. És költözni sem áll szándékunkban. Nem tudom a nevére íratás az "egyszerűbb", vagy csináltassak végrendeletet...
2016. jan. 26. 19:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Milyen buktatók? Leírnád,ha megkérlek? Köszönöm :-)
2016. jan. 26. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
A férjed nem örököl sehogy sem utánad. (ha csak nem végreteleben hagyod rá, vagy ráíratsz tulajdonrészt, aminem egyenlő azzal, hogya neve is szerepela tulajdnilap széljegyzékén) Nem vagytok házasok, a lakás a Tiéd, az a házasság után is a tiéd marad mindig, így csak a 4 éves örököl. Teljesen szimpla ügy, nem kelle ezt túl bonyolítani. Gondolom annyira meg Vagy okos, hogy házasság után nem írtatod rá pl felét.
2016. jan. 27. 13:59
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Nincs sok buktató ha a kiskorúra íratod sem, nyugi. Férjednek meg nem lesz köze a lakásodhoz sem, ha 100évet éltek együtt. A te házasság előtti különvagyonod, nem fog örökölni.
2016. jan. 27. 14:02
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem fogom ráiratni! :D Én csak a kisfiamat akarom biztonságban tudni :)
2016. jan. 27. 14:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Igazad is van. :) Előző voltam
2016. jan. 27. 14:16
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Ezekre a buktatókra gondoltam:

-Bármikor lehet újabb gyerek, aki így nyilván kevesebbet fog "örökölni".

-Nem adhatjátok el, ha kell a pénz másra.

-18 évesen ő rendelkezhet a tulajdonával, ki is rakhat, ha nincs haszonélvezet.

-Amíg kiskorú, ott lesz veletek a gyámügy is. Ha költöznétek, megszabják milyet vehettek, amiben persze a gyereknek megfelelő tulajdoni hányadot kell kapjon. Mivel nem ti vagytok a tulajdonosok, így átalakítás, hozzáépítés is bajos.

2016. jan. 27. 19:34
 18/18 A kérdező kommentje:
Előző, köszönöm. Egyik érv sem érint , és nem is fog... A holtig tartó haszonélvezetet meg természetesen be fogjuk jegyeztetni.
2016. jan. 28. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!