Segítene valaki? Erre vonatkozó jogszabály létezik?
Korábban végeztem egy főiskolát, de a szokásos, nyelvvizsga nélkül diploma nincs. A kérdésem az, hogy akár lehetne is esélyem betölteni egy szakmába vágó állást, ha a munkáltató rugalmas, és kiköti, hogy idén x hónap y napjáig legyen meg a nyelvvizsga? A bérezés része NEM érdekel, csak hogy dolgozzak, egy hivatali állásról lenne szó.
Köszi szépen!
A nyelvvizsga elvárása jogellenes. Törvényes, de jogellenes.
Alapvetően egy diploma azt igazolja, hogy adott területen szakirányú képesítést szereztél. Ennek igazolását nem lehet attól függővé tenni, hogy te beszélsz-e idegen nyelvet, vagy sem, kizárólag akkor, ha a szakma gyakorlásának - amelyet elsajátítottál - előfeltétele az idegenyelv-tudás. Pl. idegenforgalom, szinkron-tolmács, nyelvész, stb.
Én az AB-hoz fordulnék, hogy semmisítse meg a szóban forgó jogszabályhelyet.
Nincs mit tenni, ha jogszabály előírja, akkor sokra nem megyek az államvizsgát igazoló fecnimmel :(
Nekem ez lenne az álom munka, és nem kell beszélni a nyelvet abban az irodában.
Hát van mit tenni, éppen azt ecseteltem.
Az AB hatályon kívül helyezheti a jogszabályt.
De. Komolyan gondoltam.
Az AB erre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!