Létezik az, hogy a bérbeadóm adómentességet élvez az általam kifizetett albérlet díja alól?
Sziasztok! Szeretném a tanácsotokat kérni. Múlt év végén költöztem ki az előző albérletemből, és a lakástulajdonos gátlástalanul átvágott: a kiköltözésem előtt bejött a lakásba a tudtom nélkül, amikor én munkában voltam, és megbütykölte a mosógépet. A mosógépnek semmi baja nem volt, még egy héttel előtte gond nélkül mostam vele. Sajnos, mivel ezt nem tudom semmivel alátámasztani, 70 ezer forintot le akar vonni a kauciómból. Teszi mindezt annak ellenére, hogy én abba is belementem, hogy csak a bérleti díj felét rögzítettük a szerződésben, hogy az adót vígan ellophassa. (Rendes esetben nem mentem volna bele ilyen kétes ügyletbe, de sajnos a kényszer rávitt, ugyanis az előző albérletem tulajdonosa 2 nappal a szerződés lejárata előtt közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani azt.) Sajnos, mivel körültekintően a fizetést készpénzben kérte, így banki átutalással sem tudom bizonyítani, hogy csalt, így nem vagyok vele szemben alku pozícióban. :( Viszont a számlákat átnézve, most azt vettem észre, hogy tavaly október óta már a szerződésben rögzített összegért (40 ezer Ft) sem fizetett adót, egy bizonyos 86. § l) Áfa törvényre hivatkozva. Megnéztem a nevezett törvényt, viszont sajnos a szakzsargonon én egyáltalán nem igazodom el. :( Van esetleg köztetek, aki ismeri ezt a törvényhatározatot?
(Tudom, hogy az én hibám, hogy ilyen emberrel szerződtem, higgyétek el megtanultam a leckét, de arra a pénzre nagyon nagy szükségem lenne)
Válaszotokat előre is köszönöm!
SI
Számomra érthető minden, csak számodra nem.
Az, hogy nem kell ÁFA-t fizetni a bérbeadásból származó jövedelem után, nem jelenti azt, hogy ne kéne más formában adózni.
Ha nem tudsz bizonyítani semmit sem, akkor nincs miről beszélni.
Először kellene valami amibe tudsz kapaszkodni. Pl bizonyítanod kéne, hogy ő bent járt a lakásban.
Ez már önmagában is birtoksértés ami miatt feljelentést tehetsz. Igaz ez csak szabálysértés és max pénzbüntetést kaphat érte.
"Az, hogy nem kell ÁFA-t fizetni a bérbeadásból származó jövedelem után, nem jelenti azt, hogy ne kéne más formában adózni."
Kérdező kérdése egyértelműen a ÁFA-ról szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!