Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthatok?! Tárgyalás.

Tapsi018 kérdése:

Mire számíthatok?! Tárgyalás.

Figyelt kérdés
Tavaly Novemberben kaptam 2 év felfüggesztetett, ma elő került 1 3 évvel ezelőtti ügy amiért beidéztek a rendőrségre az ügyben 1 súlyos testisértés volt és garázdaság.. Mind erről nem tudtam semmit olyan ittas állapotban voltam.. Mire számíthatok a tárgyaláson? Teljesen szét csúsztam lelkileg most mikor végre sikerült az életemet nyíl egyenesbe hoznom..
2016. jan. 14. 16:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Valaki írta, hogy fogadjak ügyvédet, na már ha sikerül is akkor kitud húzni a bajból?
2016. jan. 14. 19:41
 12/20 anonim ***** válasza:
Azt nyugodtan felejtsd el, hogy a hat elemis trollok mit hánytak ide eddig. Felfüggesztett meghosszabbítása nem létezik a magyar jogban, a felfüggesztett büntetés végrehajtását meg akkor lehet és kell elrendelni, ha a próbaidő alatt követted el az újabb bűncselekmlnyt. Ha előtte, akkor nem.
2016. jan. 14. 21:46
 13/20 anonim ***** válasza:

"a felfüggesztett büntetés végrehajtását meg akkor lehet és kell elrendelni, ha a próbaidő alatt követted el az újabb bűncselekmlnyt. Ha előtte, akkor nem."

Ha előtte követte el akkor meg megy börtönbe

2016. jan. 14. 23:21
 14/20 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Nem az itt megfordulókat kell meggyőznöd, hanem a bíróságot. Hogy itt sajnáltatod magad, azzal nem nyersz semmit.

Nem tudom milyen ügyeid voltak, vannak, de amit eddig magadból láttatni engedtél, annak alapján börtönben a helyed. Persze erről majd a bíróság dönt.

2016. jan. 14. 23:51
 15/20 A kérdező kommentje:
És ki akart itt akárkit is meggyőzni ? Szimplán csak segítséget kértem mert fingom nincs, hogy mi történik ilyenkor, és amíg nem tudod hogy milyen életet éltem/ élek addig ne akard már eldönteni, hogy börtönben a helyem vagy sem. gondolom te az a fajta ember vagy akinek fenékig tejfel volt az élete hát haver szerintem te a felénék feladtad volna ha azokon kellett volna átmenned mint nekem. Pisz ^^
2016. jan. 15. 00:21
 16/20 anonim ***** válasza:

Biztos baromi rossz életed volt, de ezzel te ne mvagy egyedül és nem tudom, de ha valakinek az élete rossz volt, az nem jogosítja fel arra, hogy másoknak ártson. Én nem itélkezek feletted, az a bíróság dolga, csak a véleményemet fejezem ki, hogy ha te elvárod az együttérzést, a segítséget, akkor mit várhatnak el azok, akiknek ártottál?

Az nem mentség, hogy valaki mattrészegre issza magát és azt állítja, hogy nem emlékszik a cselekedeteire.

Mit szólnál, ha mondjuk te lennél egy lövöldözés áldozata, lerokkannál, tolókocsiban élnél és más, az elkövető ezzel védekezne?

Egyáltalán, milyen szituáció az, hogy neked fegyvert nyomtak a fejedhez? Az emberek millióival miért nem történik meg ilyesmi?

2016. jan. 15. 00:39
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen haver én voltam az áldozat nekem nyomtak a fejemhez fegyvert és nekem sütötték el a fülem mellett.. :) azóta halláskárosodásom van 3 éve megállásnélkül zúg a fülem és még sooroljam hogy pszichés mennyire tesz tönkre? :) és mint mondtam felelőtlen gyerek voltam nem tudtam hol van a mérték és a tetteimre se emlékszem, józanul a légynek se ártok.
2016. jan. 15. 14:50
 18/20 A kérdező kommentje:
Mind1 Teljesen lényegtelen itt az életről fecsegni, én csak arra vagyok kíváncsi, hogy ilyenkor mi a jogszabály illetve, hogy ha ügyvédhez fordulok akkor tud e segíteni?
2016. jan. 15. 14:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Egy jó ügyvéd? Persze, ez a munkája. Ha beismerted akkor már nem. De ha nem akkor van remény. Kiskapukat keresni az ügyön belül stb. Ismerősöm ellen 8 tanú volt(összebeszéltek) és megúszta. Igaz hogy kevés rá az esély, de nem reménytelen akkor sem. Nem szabad feladni.
2016. jan. 15. 19:39
 20/20 anonim ***** válasza:

19-es:

Legalább ne adj már neki ilyen tanácsokat.

Elkeserítő, hogy a Magyar társadalom zöme már csak kiskapukban képes gondolkodni.

Az ügyvéd egyébként sem kereshet semmiféle kiskaput. Hogy is képzeled ezt? Rajta kívül még ott van az ügyész és a bíró is. Ráadásul utóbbi dönt, nem az ügyvéd.

Az ügyvéd mellesleg akkor is segítségére lehet valakinek egy ügyben, ha az beismerte a tettét, ami egyébként önmagában is enyhítő körülmény.

Az más tészta, hogy arra semmi garancia nincs, hogy az ügyvéd megmentsen valakit a börtöntől (ha csak ezen múlna..), de még arra sem, hogy a pénzéért tisztességgel megdolgozzon.

2016. jan. 15. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!