Mire számíthatok?! Tárgyalás.

"a felfüggesztett büntetés végrehajtását meg akkor lehet és kell elrendelni, ha a próbaidő alatt követted el az újabb bűncselekmlnyt. Ha előtte, akkor nem."
Ha előtte követte el akkor meg megy börtönbe

Kérdező:
Nem az itt megfordulókat kell meggyőznöd, hanem a bíróságot. Hogy itt sajnáltatod magad, azzal nem nyersz semmit.
Nem tudom milyen ügyeid voltak, vannak, de amit eddig magadból láttatni engedtél, annak alapján börtönben a helyed. Persze erről majd a bíróság dönt.

Biztos baromi rossz életed volt, de ezzel te ne mvagy egyedül és nem tudom, de ha valakinek az élete rossz volt, az nem jogosítja fel arra, hogy másoknak ártson. Én nem itélkezek feletted, az a bíróság dolga, csak a véleményemet fejezem ki, hogy ha te elvárod az együttérzést, a segítséget, akkor mit várhatnak el azok, akiknek ártottál?
Az nem mentség, hogy valaki mattrészegre issza magát és azt állítja, hogy nem emlékszik a cselekedeteire.
Mit szólnál, ha mondjuk te lennél egy lövöldözés áldozata, lerokkannál, tolókocsiban élnél és más, az elkövető ezzel védekezne?
Egyáltalán, milyen szituáció az, hogy neked fegyvert nyomtak a fejedhez? Az emberek millióival miért nem történik meg ilyesmi?

19-es:
Legalább ne adj már neki ilyen tanácsokat.
Elkeserítő, hogy a Magyar társadalom zöme már csak kiskapukban képes gondolkodni.
Az ügyvéd egyébként sem kereshet semmiféle kiskaput. Hogy is képzeled ezt? Rajta kívül még ott van az ügyész és a bíró is. Ráadásul utóbbi dönt, nem az ügyvéd.
Az ügyvéd mellesleg akkor is segítségére lehet valakinek egy ügyben, ha az beismerte a tettét, ami egyébként önmagában is enyhítő körülmény.
Az más tészta, hogy arra semmi garancia nincs, hogy az ügyvéd megmentsen valakit a börtöntől (ha csak ezen múlna..), de még arra sem, hogy a pénzéért tisztességgel megdolgozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!