Biróságról kapott behívó. van kiskapu?
Kaptam a bíróságról egy levelet, mely szerint x időpontban be kell mennem mint tanu.
A rendőrségen megtörtént a kihallgatás(nálam mint tanu), majd rá 2 hónapra a szembesítés is.
8 hónap elteltével kaptam egy levelet, miszerint be kell mennem egy 3 órás bírósági tárgyalásra mint tanu.
Van valamilyen kiskapu ami segítségével nem kell erre elmennem?
Válaszokat előre is köszönöm!!!
Kiskapu nincs.
Mellesleg mivel három KÜLÖN helyen kell a tanuvallomást megtenni , ezért teljesen LOGIKUS a háromszori beidézés
#1.
Mi ebben az abszurd? Teljesen természetes.
A büntetőeljárás egyik alapelve a szóbeliség.
A rendőr egyszer kihallgatta, aztán mivel az ő és egy másik személy ( feltehetően a gyanusított) vallomása között ellentmondás volt, szembesítenie kellett őket, majd ment ügy vádra, így bíróságra jutott.
A bírónak pedig kötelessége meghallgatni, pld. hogy nehogy a rendőrség valótlan tanúvallomást adjon le, vagy mert időközben más információnak is a birtokába juthatott.
Nincs kiskapu.
Egyszer, max . kétszer eljátszhatod hogy beteg vagy, de a vége az lesz,hogy elő fognak vezettetni és még rendbírságot is a nyakadba varrnak.
Az utazásra kérhetsz költségtérítést, és a munka törvénykönyve alapján szabadságot sem kell kivenned, a munkáltatod a tárgyalás idejére köteles elengedni, és arra az időre neked távolléti díj jár.
Köszönöm a gyors válaszokat!!!
Igazából engem csak az zavar, hogy az emlékeim 10-11 hónap elteltével nem épp a legfrissebbek.
A szembesítésen a legelső találkozásunkkor elhangzottakból kérdeztek, és már akkor sem tudtam mindenre válaszolni.
Ráadásul még a kirendelt ügyvéd is tett rá egy lapáttal mert minden alkalommal vagy belepofázott a mondokámba, vagy minden második szavamat megpróbálta kiforgatni de szegénynek nem sikerült.
Tegyük fel én aztmondtam hogy jobbról balra, ő rögtön megszólalt és meg kérdezte, hogy akkor balról jobbra?
És mikor válaszolok neki hogy nem, vitába száll velem hogy márpedig ő így hallotta.
És a végén ő érzi magát megsértve, mikor megkérem hogy ne szóljon közbe ha engem kérdeznek és legyen szives nem kiforgatni a szavaimat.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
"Igazából engem csak az zavar, hogy az emlékeim 10-11 hónap elteltével nem épp a legfrissebbek. "
Semmi gond, ezt a bíró is megérti.
Ha valamire nem emlékszem, csak mondj annyit, hogy már nem emlékszel. Ekkor felolvassák a vallomásodat, és megkérdezik, hogy fenntartod-e. Igent mondasz és annyi.
Az a lényeg, hogy ha valamiben nem vagy biztos, inkább mond azt hogy nem emlékszel, mint hogy akár véletlenül is mást mondj mint az első kihallgatáskor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!