4 órás bejelentéssel, mennyi a femondási idő? kb 5 éve dolgozom a cégnél, minden év elején más céghez vagyok bejelentve, havi fixet kapok 160. 000ft, de 9-15 órát dolgozom naponta, minimum heti 6 napot.
30 nap, de közös megegyezéssel ez csökkenthető akár nullára is.
Ha mondjuk felgyújtod a gyárat akkor azonnal kirúgnak, de ezt azért ne csináld!
Felmondasz és elmondod, hogy máshol kell kezdened 1 hét múlva.
Ha nem engednek el, akkor közlöd, hogy betegállományba mész, és kiveszed a maradék szabadságaidat, valamint szeretnéd a túlóráidat is elszámolni a tavalyi évre.
El fognak engedni ezek után.... ;-)
30 nap a felmondási idő.
Persze, hogy nem mindegy, mennyit vagy bent egy nap. De erről szól a munkaidő-beosztás. 4 órás szerződéssel 30 nap alatt 80-90 óránál többet nem igen dolgozhatsz, legfeljebb rendkívüli munkaidőben (túlóra), de az meg elég jó extra pénzzel jár.
Értem én, hogy hülye vagy (már bocs), és 5 évig dolgoztál napi extra 5-11 órát (+ még heti 1-2 napot is) ingyen, de erre soha nem voltál köteles, és ez teljesen szabálytalan is. Persze, féltél, hogy kirúgnak, de most már nyugodtan megmondhatod, hogy te ledolgozod a szerződés szerinti munkaidődet, és hazamész. A legnagyobb bajod az lehet, hogy nem fognak ragaszkodni a felmondási idő letöltéséhez.
Egyébként te mondasz fel, vagy ők mondanak fel? Mert nem mindegy. Előbbi esetben ők mondhatnak le a felmondási időről, vagyis akár már másnaptól is szabad lehetsz, utóbbi esetben viszont nálad van a labda.
7-es válaszoló 100 %-os választ adott!
Ha részmunkaidős vagy, akkor nem vagy köteles többet dolgozni a felmondási időd alatt sem. Maximum elrendelt rendkívüli munkavégzés (túlóra) keretein belül.
A túlóra elrendelésének is vannak szabályai és betartandó határideje is!
Letelt a 4 órád, elpakolsz, aztán hazamész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!