Ha albérletben vagyok és nem jelentem be a megváltozott tartozkodási helyemet, mert a lakás tulajdonosa nem engedi meg, akkor nekem illetve a tulajdonosnak milyen baja származhat belőle?
Nemrég költöztem egy másik városba, és a tulajdonos nem engedi,hogy bejelentsem ideiglenes lakócímre,gondolom nem szeretne adózni.
Én viszont tartok attól hogy a be nem jelentés miatt nem kapok az új lakóhelyemen orvosi ellátást,viszont nem szeretnék hazamenni az orvos miatt,mert nagyon messze lakok a mostani lakhelyemtől.
Nem tudom hogy nekem lehet-e ennek valami jogi következménye pl:munkahelynél, vagy mint fennt említettem az orvosi ellátásnálvagy bármi másnál.
Gondolom ha bejelentem magamat úgy hogy ő nem engedi meg,akkor nekei lhet beőle baja.Pl Apehnél.
Úgy kezdődik, hogy nem jelentheted be magad az ő beleegyezése nélkül, képzled, ha hozzátok is bárki bejelentené magát csak úgy. :)
Esetleg lehetne olyan papírt írni, hogy szivességből laksz ott, vagyis nem fizetsz érte. Akkor neki se kéne adózni és te is bejelentkezhetnél. Annak kéne utánajárni, hogy járható út-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!