Ezt sajnos nem értem. Ha az anya, és az apa magyar, de a gyerekük kint Amerikában születik meg akkor az milyen állampolgárságú?
Aki az USA teruleten szuletik az megkapja az amerikai allampolgarsagot. Nem sok orszagban van ez igy egyebkent, Magyarorszagon sem.
Mivel a szulei magyarok, ezert megkapja a magyar allampolgarsagot is, igy USA-magyar kettos allampolgar lesz.
nem ertem miert pontoztatok az elobbi, o teljesen jo es igaz valaszt adott
itt elek ugyhogy vagom a temat
mindenki aki az USA teruleten bujik ki anyukajabol az AMERIKAI allampolgar lesz
ha a gyerek szulei magyarok es meg az USAban tartozkodnak es szeretnek hogy a gyerek magyar allampolgar is legyen akkor be kell menni a magyar konzulatusra, bevinni a szulok magyar utlevelet es a gyerek szuletesi papirjat meg kitolteni valami nyomtatvanyt meg fizetni valami illeteket es a gyermek magyar allampolgar IS lesz. Vagyis lehet amerikai meg magyar utlevele is! (ha a szulok Magyarorszagon vannak akkor nem tudom hova kell menni ezt intezni, gondolom okamnyiroda vagy onkormanyzat?)
Magyarorszag (es az USA) sem tiltja a kettos allampolgarsagot. Vannak orszagok amik tiltjak, talan Nemetorszag ilyen. Vagyis ha egy nemet allampolgar amerikai polgar szeretne lenni akkor automatikusan a nemet polgarsagtol megfosztjak.
Nekem is 2 utlevelem van. En dontom el mikor melyikkel utazom. Ha olyan orszagba megyek ahova magyaroknak kell vizum de amcsiknak nem, akkor az amcsi utlevellel utazok (es forditva).
Mas kerdes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!