Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apasági lemondó nyilatkozat,...

Apasági lemondó nyilatkozat, de hol és hogyan?

Figyelt kérdés

Kérdésem elsősorban azoknak szól, akik ezt az utat már végigjárták.

Terhességem 8. hetében jártam, amikor arra az elhatározásra jutottunk, hogy véget vetünk a kapcsolatunknak majd ő közölte nem akarja a gyereket sem, le kíván mondani róla. Nincs új párom, egyedül fogom nevelni!!!

Hol tudok letölteni ilyen lemondó nyilatkozatot?

2015. dec. 14. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

sehol, nem létezik ilyen

ha nem tesz apasági nyilatkozatot, nem fogják apaként bejegyezni

de a gyerek érdekében inkább perelj gyerektartásrt!

2015. dec. 14. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jól írja az első. Nincs olyan, hogy apasági lemondó nyilatkozat.

Te dönthetsz. Ha megszületik a pici akkor elmondod,hogy ki az apa, és felkerül a neve. Vagy azt mondod, hogy fogalmad sincs ki a gyerek apja, és nem lesz rögzítve az apuka neve. Ha az utóbbit csinálod, akkor nem követelhetsz gyerektartást, ami bizony jól jöhet egyedülálló anyaként.

Viszont olyan van, hogy a biológiai apa engedélyezi , hogy a mostoha apa a saját nevére írja a gyermekét, ő legyen a "apuka" Eben az esetben írhat egy nyilatkozatot, hogy nem tart igény az apai jogaira.. De ehhez kell egy másik apuka..

2015. dec. 14. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

1-es kommentelő!

Ha nem apa, akkor nem kötelezhető a gyerektartás fizetésére sem és amúgy sem lenne etikus.

2015. dec. 14. 23:49
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 elkerülte a de szócska a figyelmed a mondat elején
2015. dec. 15. 00:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem akarok tőle semmit, se pénzt se semmit. Azt akarom, hogy tünjön el végleg az életünkből és ne jusson eszébe évek múlva, hogy jaj nekem vagy egy gyerekem valahol és ne is támadhasson meg egy későbbi perrrel!
2015. dec. 15. 11:42
 6/6 anonim válasza:

Én is ezzel küzdök!

Nem kell a pénze, költse patikára! De nem akarom, hogy egyszercsak megjelenjen az ajtóban, hogy neki JOGA VAN a gyerekhez! Sajnos ha úgy dönt, hogy apaságit kér, az eredmény egyértelmű... De nekem ne lobogtasson itt papírokat, hogy mint biológiai apa neki jogai vannak! Remélem találok valami megoldást, mert attól félek, hogy ha megszületik, már nem akarja aláírni... Esdig is azt mondogatta, hogy nem tud kötődni hozzá, majd ha megszületett... Nincs sok időm, 31 hetes vagyok...

2016. nov. 22. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!