Kulfoldi (arab) parom, ha osszehazasodunk Mo n egybol megkapja az allampolgarsagot?
Jaj nem utolsó,hanem 12:47-es válaszolónak van igaza.
:))
NEM KAPJA MEG AUTOMATIKUSAN NEHOGY AZT HIGGYÉTEK!
Az én párom is külföldi és legalább 3 év házasság kell hozzá vagy magyar ősök. Akkor kérvényezheti, az elbírálás 1-1,5 év.
De egyszerűbb lenne a BÁHot kérdezni.
Aztamindenit...a hulyeseg hatartalan.
Na jol figyelj 13: akarmi....apam arab, anyam magyar. Mo.n hazasodtak, en is es a hugom is ott szulettunk. Mind2en egyetemet vegzett emberek, magas beosztasban dolgoznak, apamnak az irodajaban ki van teva a MAGYAR es a sajat hazaja zaszlaja, himnusznal felall, marc. 15 kokarda...anyam kereszteny, apam muszlim, es lass csodat karacsony, husvet mind megvannak tartva, mivel kereszteny orszagban elnek...A vallas amugy sem volt soha fontos szamukra csak az Istenben valo hit. Engem nem kereszteltek meg gyerekkent, pont azert hogy felnottkent el tudjam donteni meik vallast szeretnem kovetni. A keresztenyseg mellett dontottem, igy felnott fejjel keresztelkedtem meg es eszem agaban sincs atterni egy masik vallasra.
Apam eszik serteshust, iszik neha alkoholt, anyam pedig nem hord csadort, es igy elnek boldog hazassagban mar tobb mint 30 eve.
Na, az en parom, volegenyem pont ugyanilyen.
Vallas, kultura, szokasok mit szamit? ember, ember, es ha van olyan szerencses, hogy megtapasztalja azt a csodalatos erzest, hogy szerelem, akkor osszekotik az eletuket.
Nálunk a barátnőm (magyar) házasodott össze török fiúval, és bizony nem kapott a fiú automatikusan magyar állampolgárságot! Csak a tartózkodási engedélyéhez számították be, hogy magyar a felesége, és azt hiszem, évenként (vagy 3 évenként?) kellett bemennie hosszabbítgatni a tartózkodásiját, és bizonyítani, hogy még mindig házas.
Aztán elváltak (amihez semmi de semmi köze nem volt ahhoz, hogy a fiú moszlim), és a fiúnak azóta sincsen állampolgársága.
A provokáló, okoskodó hozzászólóknak üzenem, hogy rengeteg moszlim ismerősöm van, törökök, arabok, és a legtöbbnek magyar a felesége is. Itt élnek, és a lányok nem hordanak csadort, van, aki megtartotta a keresztény vallását is (és össze is házasodhattak így, hiszen a moszlim vallásban az a fontos, hogy a férfi moszlim legyen, a nő lehet moszlim, keresztény, vagy zsidó, lényeg az egy Isten hit)!
Az ismerőseim zöme szíriai, és keresve sem lehet találni náluk tisztességesebb, becsületesebb barátokat! Nem mondom, náluk sem szent mindenki, de semmivel sem rosszabbak a magyaroknál, sőt! Inkább bíznám szírre az üzletem vezetését, mint magyarra, mert a szír nem vágna át, hanem megbecsülné, hogy bízom benne!
A vallásos barátaim pedig kivétel nélkül azt vallják, hogy hülyeség csadorba bújtatni egy nőt Európában, hiszen itt egészen más világ van, mint náluk, kint! Ha egy moszlim feleség csadort hord, az mindig az ő választása. Azok a moszlimok, akiknek fontos, hogy a feleségük is moszlim legyen, azok hazamennek feleséget keresni, és aztán visszahozzák őt is ide, ha itt akarnak élni. Akik nem tudják elfogadni a magyar lányok temperamentumát, azok nem választanak magyar feleséget, ez ennyire egyszerű.
Kedves kérdező!
Ha szüleid is ilyen cipőben jártak és kettős állampolgár édesapád,akkor miért nem tőlük kérsz tanácsot?Ők végigmentek ezen az úton nem?
persze legeloszor anyukamat kerdeztem, de mar nem is emlekszik meg azota szinte minden valtozott, ill apukam osztondijjal jott egyetemre, es asszem azutan meg is kapta egybol...nemtudom, reg volt..
14:58as, ettol jobban nem is lehetett volna osszefoglalni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!