Ha egy felnőtt férfi lefekszik egy 15 éves lánnyal s ő is akarja akkor a szülei feljelenthetik az illetőt?
Felnőtt férfi jogilag a 18. életévét betöltött személy.
Elvileg feljelenthetik, de nem fogják elítélni.
Nem vagyok jogász, de úgy tudom 14. év alatt büntetik, és 12 év alatt kiskorúnak minősül, tehát súlyosabb tényállás.
Ha jól tudom, homoszexuálisoknál 18. életév alatt büntetik, ha felnőtt beleviszi ilyen kapcsolatba.
Beleegyezési korhatár felnőttel 14 év, függetlenül a nemektől, homoszexualitástól. Ha viszont a nagykorúra van bízva, akkor kiskorú veszélyeztetése 18 éves korig.
18éves korig mindenki kiskorú.
Ha törvénysértés történne, akkor te sértenél törvényt. Azonban te (gondolom) magyar állampolgár vagy, és Magyarországon is történne a dugimugi. Tehát jogilag nincs akadálya.
Más kérdés, de hogy ha én lennék a lány apja, akkor viszont megfordulna a fejemben hogy nyolc napon bőven túl gyógyuló sérüléseket eredményező önbíráskodást kövessek el rajtad...
#8. Köszönöm a figyelmeztetést. Bocsánatot kérek a félretájékoztatásért, régebbi jogállást néztem.
Jelenlegi jogállás:
198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét BETÖLTÖTT személy, aki tizennegyedik életévét be NEM töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
#8 No az már szép, ha elismeri valaki a tévedését. De azért rögíztsük:
A bűncselekmény neve: szexuális visszaélés, továbbá a 14-18 év közötti személlyel való beleegyezéses, nem ellenszoplgáltatásért történő szexuális kapcsolat a korábbi Btk. 201.-202.-a szerinti megrontás keretében sem volt büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!