Csomagküldő kereskedelemnél személyes átvétel, hogy működik?
Vaterán az egyik kereskedő azt írta, hogy mivel csomagküldő kereskeskedésre van vállalkozása személyes átvételt nem tud biztosítani. Kicsit utána néztem és ennyit találtam:
" 1. számú melléklet a 24/1995. (XI. 22.) PM rendelethez
Az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglalt feltétel teljesülése hiányában, nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel, taxaméterrel tehetnek eleget az alábbi adóalanyok, illetve üzletek:
c)45 a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ‘08 47.1–47.7 és 47.91 (ez a csomagküldő kereskedelem) szerinti kiskereskedelmi, az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást), az 55.1–55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási, a 77.1–77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési és a 95.1–95.2 szerinti javítási tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt, kivéve:
cb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme "
Nekem nincs üzletem/bemutatótermem, akkor most nem is kínálhatok személyes átvételi/fizetési lehetőséget? Ha igen, akkor pedig elég nyugtát adni, vagy kötelező számlát írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!