Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet kijelenteni, ha...

Hogyan lehet kijelenteni, ha ott lakik?

Figyelt kérdés

Párom, vagyis a volt párom, gyerekeim apja. Alkoholista lett, nem dolgozik, élősködik, a gyerekek félnek tőle. Szakítottam vele, de nem hajlandó elmenni. A ház az enyém és a volt férjemé ( nem a volt párom, két külön ember ). A bejelentőt csak én írtam alá, a volt férjem nem. Ki akarom jelenteni, hogy menjen el, mert ha kijelenteném, nincs joga bejönni.

A kényszerkijelentés csak akkor működik, ha már nem lakik itt. Látlelet nincs, így távoltartás sem.

Lehet ilyenkor valamit tenni? Esetleg, ha elhagyja a lakcímkártyáját, és én nem írom alá az új igényléséhez szükséges papírt? Épp nem találja, tegnap este 100 ezer ftot ivott el. Nem, nem írtam el.

Kb 2 hete nem fürdött, büdös. Elegem van. Valamit lépni akarok.

Esetleg nem tudom pl a szomszédba az anyukájához bejelenteni úgy, hogy ne tudjon róla?

2015. dec. 4. 22:08
 1/2 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha időközben lejár a lakcímkártya? 3 hónap múlva jár le neki, ha jól emlékszem. Mi van, ha nem írom alá az új bejelentőt?
2015. dec. 4. 22:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem írod alá a bejelentőt, akkor nem tud bejelentkezni.
2015. dec. 5. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!