Végrendeletből ki lehet hagyni vejet?
Tudom, hogy eredetileg ő nem is örökölne semmit, csak a lányom, de elintézné, ahogyan eddig is elintézett mindent, hogy övé legyen minden tulajdon fele + a haszonélvezet.
Lehet-e olyat végrendeletbe írni, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén kaphatja meg az örökséget az egyetlen örökös (aki a lányom), máskülönben minden az államra vagy valaki megjelölt személyre száll, maximum a köteles rész maradhat.
Attól függ mi lenne a feltétel.
Egyébként a végrendelkezés tipikusan az a ténykedés, aminél érdemes elmenni egy ügyvédhez vagy közjegyzőhöz, mert a törvényes örökösök érdekeltek lesznek majd egyszer abban, hogy megtámadják az egészet, pár kis apróságon elúszhat az egész és a bíróság már nem tudja megkérdezni a végrendelkezőt, hogy mit is akart, mikor végrendelkezett.
Nem gondolod, hogy ezen az oldalon kapott tanácsok alapján fogom majd megírni. Csak az ügyvéd olyan állatfaj, amelyiknek drága az ideje és ha látja, hogy laikussal van dolga, még drágább.
A nehezen, egy élet során összegyűjtött vagyont, ami egy kisház, egy nyaraló és egy említésre sem érdemes autó szeretném megmenteni a hősszerelmes lányom számára, aki beleszeretett egy olyan valakibe, aki nem csak szerintem, hanem mások szerint is a gyilkosságtól sem riadna vissza. Csalja is a lányomat, de én több éves szélmalomharc után megfogadtam, hogy kimaradok belőle, mert csak elmérgesítem a viszonyt kettőnk között. Ezt a halálom előtt nem akarom.
A nővéremre tudnám még átírni, mert életemben még ehhez jogom van, hogy bármit bárkinek odaajándékozzak, de ki tudja, ő is meddig él még? És őt sem szeretném veszélybe sodorni. Ez az ember tényleg bármire képes. Folytattam egy kis magánnyomozást és a rokonai, akikkel már régen nem tartja a kapcsolatot, rettegnek tőle, halálfélelmük van. Sajnos rosszul kezdtem neki és sikerült mindig egy lépéssel előttem járnia. Egy vén bolondnak tart a lányom, aki nem akarja elfogadni az ő választottját és áskálódik ellene, ez a majom meg még álszenteskedik a szemében, hogy ő ajándékokat vesz nekem és közös programokat akar, hogy jobban elfogadjam őt, a lányom háta mögött meg mutatja, hogy elvágja a torkomat és mikor senki nem látja, odasúg olyanokat, hogy történnek balesetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!