Magánerő, drót motoros. Magánterület kerítés autós. Van különbség?
Magán erőkbe motorozók fel vannak háborodva a kifeszített drótkötelek miatt.
Ha én autóval nekimegyek egy kerítésnek akkor beperelhetem azzal hogy én csak az ő portáján keresztül akartam menni mert úgy rövidebb az út a másik utcába Ő meg drótkerítést épített és ezzel megrongálta az autómat
Nem tökéletes a párhuzam a kettő között.
A magánutat, magánterületet valamiképpen jelezni kell. Nem járkálhat mindenki helyszínrajzzal a kezében, hogy hol van vége a közútnak és honnan kezdődik a TSz magánútja. Ki lehet táblázni, el lehet keríteni, tök mindegy, csak lássa a közlekedő, hogy errefelé nem nagyon kellene neki engedély nélkül mennie.
A drótkerítés egy látható dolog. Ott van, messziről feltűnik, észleled, hogy az ott magánterület, nem mész neki. Ha mégis, te vagy a hibás, akár autóval, akár motorral tetted ezt.
A drótkötél viszont nem látható. Általában tábla sincs mellette, hogy ez innentől magánút, ne tessék errefelé menni. Viszont életveszélyes, mert lehajítja a motorról azt, aki arrafelé megy.
Persze a prolinak ez így tök jó, mert "Há' ne motorozzanak át az erdőn, min' a hüje, bőgetik a motort, meg is érdemli mind!". Viszont attól még a drótkötél egy alattomos módszer, ami ráadásul életveszélyes is. Megállítóeszközként hatástalan, csak arra jó, hogy leessen a motoros a motorról és jól összetörje magát.
Ha ugyanoda egy dróthálót feszít ki a paraszt, azt már messziről látja a motoros, nem megy neki. Meg azt is látja, ha táblát tesz mellé, papír- vagy nejloncsíkokat lógat rá vagy bármi más módon láthatóvá teszi. Csak sokaknál nem ez a cél, hanem a bosszúállás.
Egy gyilkossági kísérlet áll szemben egy magánerdőn való átmotorozással. A kettő nagyon nem egy kategória.
A gyilkossági kísérlet és az autó megrongálása sem állítható párhuzamban. Ahogy a láthatatlan kifeszített drót és egy kerítés sem.
----------gyilkossági kísérlet és az autó megrongálása sem állítható párhuzamban-------------
akkor a tulajdonos védekezhet azzal hogy a motoros hibája mert ha crossautóval ment volna 'birtokotháborítani'csak megrongálódott volna az autója.
Védekezhet, de motorral ment.
Ez egy élet kioltására alkalmas eszköz/módszer. Ezt kéne valahogy felfognod. Lehet egy rakás enyhítő körülmény (mint a borosgazdánál) akkor is gyilkosság.
"Én egyetértek a kérdezővel, senki se örülne ha a saját területén motoroznának."
És gondolom annak sem örülnél, ha a fiadat kellene menni azonosítani, mert elvált a nyaka a fejétől :D
Én sem örülnék ha a saját magánerdőmben bziskodnának a motorosok, de lehet az útra sorompót kirakni, táblát kirakni normálisan jelezni és megfelelően lezárni a bevezető utat és nem fog bemenni a motoros. De sunyigczi módon drótot húzni elé az egyrészt ugyanolyan taplóság másrészt, mint írták baleset- és életveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!