Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kor alatt van...

Hány éves kor alatt van kiskorú megrontása?

Figyelt kérdés
2010. márc. 21. 20:37
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%

Az életkor szerepe

- 12 év alatti sértett esetében a beleegyezésével közösülés; erőszakos közösülés, a fajtalankodás pedig szemérem elleni erőszak.

- Aki 12-14 év közötti sértettel beleegyezéssel közösül megrontás.

- A 18 év feletti személy 12-14 év közöttivel fajtalankodik megrontás.

- 14 év feletti sértett 14 év felettivel beleegyezéssel nem bűncselekmény.

Megrontás fogalma alá tartoznak az alábbika:

(Btk. 201. §.)

Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, vagy az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét meg nem haladó személlyel fajtalankodik. (beleegyezés)

Az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön, vagy fajtalankodjék.

2010. márc. 27. 16:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát ti nagyon hülyék vagytok:D 22 éves nő vagyok és valóban nem keféltem még nővel és képzeld kislánnyal sem. Ez csak egy egyszerű kérdés volt, mert nem tudtam, hogy 14 vagy 16. De hogy itt soha senki sem képes normálisan válaszol. Az értelmes válaszokat köszönöm.
2010. ápr. 5. 12:59
 13/16 Vuk-91 ***** válasza:
Talán kissé harapósak lettek a válaszok, de a normálisakból én is informálódtam. Ismerek valakit aki olyan 19 és 21 körüli nagyfiú és kapcsolatban van egy kiskorúval (Pontosan annak se tudom a korát, de be se töltötte a 14-et arra tuti emlékszek) bár az életben nem találkoztak, Hunbrony roleplay chaten élik az álomvilágukat (Valami bonyolult kalandokba keverednek és az is megesett hogy összeházasodtak benne, és gyerekük is látogatta őket a jövőből) így jöttek össze. A lényeg hogy a lány kiskorú. Ha nincs nemi közösülés, akkor még illegális?
2012. jan. 31. 08:17
 14/16 anonim válasza:
És ha az egyik fél 17F és a másik 13L akkor mi van??
2012. okt. 5. 21:54
 15/16 Vuk-91 ***** válasza:
Ez emlékeztet arra az időszakra, amikor a Magyar Brony rajongóklubban egy eléggé gyanús korkülönbségű kapcsolat burjánzott minden brony borzalmára, bár elérték hogy "ne szekálják őket ezért, mert szerelmük igaz és szent", holott a lány 12-13 éves körüli volt, a csávó meg asszem 20.
2020. okt. 16. 16:16
 16/16 Vuk-91 ***** válasza:
100%
Törvény szerint 14, ám 18 éven alattival semmiképpen ne keveredjen senki, ki idősebb egy tinédzsernél. Három szót mondok: Pedofília, Hebefília és Ephebofília. (Azaz vonzalom pubertás előtti, pubertás alatt lévő, és pubertás utáni kiskorúak felé, bár mindenkit az elsővel illetnek, aki 18 éven alulival akar kavarni).
2021. okt. 21. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!