Adjon vki választ nekem erre pls, most még nem lehetséges amiről éppen értekeznek?
Gondolok kiemelten a
1, távmeghallgatásra, videokonferenciára?
2, a tárgyalás rögzítésére (akár hang akár video)?
Kérésre sem állnak rendelkezésre jelenleg ezek még a magyar bíróságokon?
de mi az hogy most tervezik? hát ha egyszer egy tárgyalás nyilvános, akkor én mint egyszerű állampolgár, miért nem mehetek be és miért nem készíthetek a saját videokamerámmal felvételt a tárgyalásról? elvégre az állam képviselői vannak ott, alapvető jogállami biztosíték lenne, hogy bármely állampolgár számára ellenőrizhető legyen a bíróság működése. nem?
és az első válasszal se értek egyet, ne viccelj, én külön kérelmeztem a Skypen történő konferenciát, mivel hosszabb ideig külföldön voltam, na kb az volt a reakció h azt se tudták mi az, h nagyjából csak káromkodásnak vették és persze elutasították. tehát tény, hogy nem működik. vagy mire értetted, hogy jelenleg is működik?
de hogy létezne már személyiségi jog egy nyilvános tárgyalás esetén? hát ez így akkor egyenlő azzal, hogy kvázi indirekt kimondják a bíróságok ellenőrizhetetlenségének legalitását.... vagy akkor tegyék zárttá a tárgyalást, viszont kőkemény indoklással csakis.
szal valahogy sehogy se passzol ez, mindenesetre ha bele gondolsz, visszaélésre bőven ad lehetőséget.
Visszaélések, bűncselekmények bizonyítására most is elfogadják a felvételeket.
Egy tárgyaláson jelen vannak a tanúk és a sértett is, akiknek kötelező ott lenniük, s ezáltal a te felvételedre is felkerülnek.
tehát nem, hidd el nem fogadják el. már volt h próbáltam, annak az lett a vége, h a szakértő "természetesen" megállapította, hogy "nem igazolható a felvétel eredetisége".
de nézzük a másik oldalról a dolgokat: nem az én mániám a felvétel, ellenben vajon a bíróságnak miért is fűződik olyan őrült nagy érdeke ahhoz, hogy megakadályozza, hogy objektíven bizonyítható legyen a tárgyalás egésze? ugye ez azért felvet jó kérdéseket ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!