Ha a barátom telkére építettek házat, az kinek a tulajdona lesz? Jogilag hogy néz ki a dolog?
Nekem van egy épületem ami egy önkormányzat el nem adható területére épült. A terület az övék, az épület az enyém. Én ezért havi terület foglalási díjat fizetek, de nyilván a barátod nem kér ilyet. Amíg együtt vagytok gondolom nem :)
Talán jobb lehet ha megveszed a telek egy bizonyos hányadát, akár mint osztatlan közös tulajdon, olyan arányban amit a ház elfoglal, meg körülötte egy kis terület.
#2: ha fogalmad sincs valamirol, inkabb maradj csendben, ne egesd magadat.
Kerdezonek: termeszetesen a telek a baratode, a haz rajta a tied lesz. Ez tulajdonjogilag eleg erdekes helyzetet teremt, mivel ugye neki biztositani kell a bejutast a tulajdonodba, akkor ha nem akarja. Ha megsem teszi, te jarhatsz utana, hogy milyen karhatalmat vegyel igenybe, hogy valahogy bejuss a hazadba. Ingatlanokra szakosodott (!) ugyved nelkul nem ajanlom ezt az egesz ugyletet.
A kapcsolatotok... na annak viszont nem josolok tul nagy jovot, ha mar igy az elejen a szakitaskori osztozkodasrol van szo. Amit most 'megbeszeltek', marmint hogy o koltozik, te meg fizetsz, az pontosan annyit er, mint a lepkefing, amig nincs papiron, fixen leirva. Teszem hozza, jogilag semmilyen modon nem kenyszeritheted, hogy eladja a telket (se neked, se masnak), ugyhogy nagyon jol gondold meg, mit csinalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!