Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan mentem be a házunkba...

Jogosan mentem be a házunkba és pakoltam a saját cuccomat vagy nem volt jogom ezt tenni?

Figyelt kérdés
Családi vita folytán (erőszakos cselekménnyel végződött) elköltöztem, majd személyes holmijaimat el akartam hozni. Nem engedett be, be kellett törnöm az ajtót. Most azt mondja feljelentett és ki kell fizetnem a kárt, vele meg erőszak miatt semmit nem csináltak. Volt egy segítő ismerősöm, én engedtem be hogy pakoljon velem. Ha velem van és én engedtem be a saját házamba (50%) akkor is engedély nélkül tartózkodott bent? Meghurcolhatják érte? Máshogy nem tudtunk volna bejutni, ezzel akart bosszút állni.
2015. nov. 5. 20:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, milyen betörés, meg lopás?

A kérdező az 50%-ban saját tulajdonú házába ment vissza, a saját tulajdonú ingóságaiért. Nem történt sem betörés, sem lopás. A barát akit vitt magával, a pakolásban segített, hogy 1, minél gyorsabb legyen a pakolás 2, valószínűleg a saját testi épségét féltette a kérdező, mivel írta a kérdésben, hogy erőszakos cselekménnyel zárult egy vita, majd távozott és visszament.

Kérdező, a barátodat te hívtad, tehát nem magától ment és tartózkodott ott úgy, hogy senki nem akarta, hogy jelen legyen. Ha nem segített az ajtó feltörésében/betörésében akkor nem érheti "baj", mert a saját ajtódat te törted fel, a barát pedig csak nézte, valamint a testi épséged megőrzése miatt hívtad magaddal . Nem? :)

2015. nov. 6. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:
30%
Nm hiszem, hogy egy rendőr csak úgy kinyittat egy lakást, engedi a rámolást azt elmegy...vagy hogyan képzelik el akik azt írják, hogy "rendőrt kellett volna hívni"? És ha a tulaj meg hív egy másik rendőrt?
2015. nov. 6. 11:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

11!

Betörte az ajtót és elvitelre dolgokat, amiről azt állítja, hogy az övé. Szerinted mi? Simán állítható a másik fél, hogy amit a kérdező elvitt, az az övé volt.

2015. nov. 6. 12:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12!

Bizony lehet rendőrt hívni, aki kinyittatja az ott tartozkodoval a lakást, ha a kérdező igazolni tudja, hogy ő is ott lakik. Ilyenkor a személyes tárgyait elhozhatja

2015. nov. 6. 12:45
 15/18 A kérdező kommentje:

Feleség vagyok,rendőri engedéllyel mentünk be.

Ferj nem engedett be,magára zárta az ajtot, rendor engedte hogy akkor bejussak törés alapján a házba. Segítő csak kivitte amit odaadtam, gyorsaság miatt.

2015. nov. 6. 21:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban így történt, azt a rendőr tanúsítani fogja, így ejtik a vádat.
2015. nov. 6. 21:11
 17/18 A kérdező kommentje:

Megvan a kár értéke is betörés miatt, az ügyet vezető rendör tartani akarta a feljelentést ellenem,fizessek.

Karácsonyi pénz kell neki vagy tényleg neki lenne igaza es jogtalan volt ? Ha elobbi, akkor saját kollégáivak is szembe megy, ugyanis akiket én hívtam, azok járőrök voltak, kivezényelték őket. A vezető ,intező rendőr pedig tanuvallomást vett fel, helyszínelt a bántalmazás után.

2015. nov. 6. 21:37
 18/18 anonim ***** válasza:
39%

Elég összefüggéstelenül és ellentmondásosan írod le az egészet, nem lehet így objektív választ adni.

Javaslom, hogy ne feldúltságodban, hanem körültekintően fogalmazd meg a történteket és a körülményeket. Nem árt ha a mondatnak van alanya, állítmánya, tárgya, ilyen, olyan határozója, egyéb bővítménye.

Így mindenki csak találgathat, hogy mi történt.

2015. nov. 8. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!