Iskolánkban biometrikus (ujjlenyomat) azonosítást terveznek bevezetni. Mit lehet ellene tenni?
Holnap első órában lesz egy konzultáció a vezetőséggel, amin képviselnem kell az osztály véleményét. Ami az hogy erőteljesen tiltakozik a tervezet ellen.
Mivel lehet érvelni a tervezet ellen?
Milyen jogszabályokba/rendeletekbe ütközik esetlegesen?
Mi az hogy mivel lehet érvelni?
Az az érv, ami miatt nem akarjátok, hogy legyen ilyen. Az tudjátok, hogy miért nem akarjátok...
18.07
és akitől már másodszor vesznek az régilenyomatot ad?
amúgy én se értem mi a gond ezzel. kb olyan mint régen a munkahelyeken a blokkoló óra.
szerintem jogszabályilag semmit sem ért, ha az adatokat megfelelően kezelik.
Jogilag nincs akadálya.
Annyit mondhatsz, hogy nem szeretnétek, meg hogy drága és felesleges. Pár kamerával jobban járna az iskola
Nem hiszem, hogy diákként jogszabállyal kellene érvelned.
Meg azt sem hiszem, hogy joguk lenne ujjlenyomatot venni akaratod ellenére. Meg értelmét sem látom, hiszen a bankban is odaadják a pénzed sima személyire... akkor egy suliba minek ennél komolyabb beléptetés? Vagy valami nemzetbiztonsági szakiskola ez? :)
"Vagy valami nemzetbiztonsági szakiskola ez? :)"
CIA-s képző.
Alapvetően az adatkezelési törvény úgy rendelkezik, hogy
:Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul...
Tehát ez alapján csak attól vehetnek ujjlenyomatot aki ehhez hozzájárul, és ha vki nem akkor az szbadon ki-be mászkálhat...
Nem a beléptetéssel van a problémánk, hanem annak típusával.
Azzal nem ellenkeznénk ha egy szimpla mágnes- vagy chipkártyás beléptetés lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!