Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A magyar törvények szerint...

A magyar törvények szerint kinek lesz baja abból ha egy súlyos lelki bántalmazás után valaki megver valakit?

Figyelt kérdés

Mondjuk csak mondok egy fiktív példát, valaki azt mondja egy árvának, hogy "a világ jobb hely lett mióta megdöglött az a féreg anyád" vagy ilyesmi. És erre ő iszonyatosan elveri. A megvert fél feljelentést tesz.

Ilyenkor enyhítő körülménynek számít a felindultság? Figyelembe veszi az ilyesmit a rendőrség/bíróság?

2015. okt. 26. 22:49
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
10-es: basszuskulcs, odaírtam, hogy FIKTÍV példa. Írhattam volna azt is, hogy "nem tudom kinek volt olyan rossz ízlése, hogy megerőszakoljon", vagy bármi. A lényeg, hogy súlyosan sértő, megalázó verbális támadás ellen lehet-e fizikálisan védekezni, és mint a válaszokból kiderült, nem...
2015. okt. 29. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!