Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most mit csináljak elveszett...

Most mit csináljak elveszett a lakcímkártyám?

Figyelt kérdés

Nehéz helyzetben vagyok asszem.

1.)18 éves koromig laktam X helyen oda voltam bejelentve.

2.)Aztán elkölötözem negyszüleimhez Y helyre oda lettem bejelentve.

3.)Elhagytam a lakcimkártyám

4.)Közben Elköltöztem Z helyre, de itt a főbérlő nem fizet adót így tulajdonképpen illegálisan adja nekem bérbe a lakást és ide sem tudok bejelentkezni és az előző címekre sem. Mert kell ugye beleegyezés meg tulajdoni lap amit nem tudok megszerezni.

Legutóbbi lakcímkártyám nagyszüleim házához szól és elvileg az a jelenlegi bejelentett lakcímem de nem ott lakok. ÉS ők azt akarják hogy jelentkezek ki. De nicns hova. Lásd 4.) pont

Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

Remélem érthető. :D

2015. okt. 26. 16:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

# 10/10 Időpont ma 17:51

"Mert, mi hátrányod származik belőle?"

Például, aki oda van bejelentve annak nem tehetem ki a szűrét ha épp úgy gondolom, hogy nem szívesen látott vendég. Nem albérlőről van szó, hanem _BÁRKIRŐL_. Capisce? Ezért kell beleegyeznem, hogy ott legyen valaki.

"Illetve milyen alapon tiltod meg?"

Mivel az én tulajdonom. A telefonomat és az autómat sem adom kölcsön akárkinek, pláne nem úgy, hogy se szó se beszéd csak elviszi egy körre.

"Még a jelenlegi jogi helyzetben sincs beleszólása a főbérlőnek. Van szerződés, azt bemutatod, és elfogadják, bejelentkeztetnek."

Ez szerződéstől is függ, ha a főbérlővel a szerződés az ingatlan kizárólagos használatára vonatkozik, akkor oda csak a főbérlő engedélyével jelenthet be újra bárkit, illetve köthet bármilyen más albérleti/szobabérleti szerződést.

2015. okt. 26. 18:30
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"Például, aki oda van bejelentve annak nem tehetem ki a szűrét ha épp úgy gondolom, hogy nem szívesen látott vendég."

Ez egyáltalán nincs így. Attól, hogy oda van valaki bejelentve, még nyugodtan kiteheted, ha nincs joga ott lenni. Ennyi erővel, akit egyszer bejelentkezett, az már soha többet nem távolítható el?

Ez fordítva is igaz: ha nincs valaki egy ingatlanba bejelentve, még lehet joga ott lenni. Pl. társtulajdonos, haszonélvező, stb. Őt meg nem rakhatod ki csak arra hivatkozva, hogy nincs megfelelő lakcímkártyája.

Már csak azért is hülyeség az érvelésed, mert léteznek olyan ingatlanok, ahova nem is lehet bejelentkezni, mivel nem minősülnek lakóingatlannak. Pl. egy nyaralóban senkinek nincs joga tartózkodni, mivel nincs lakcímkártyája? Vagy akinek több ingatlanja van? Nem jelentkezhet be mindbe.

A bíróságon, ha egy ilyen vitás ügyed van, meg sem fogják kérdezni, ki hova van bejelentve, mert irreleváns.

"Capisce?"

A többi is már csak bullshit, amiket a vélekedésedre alapozva felépítettél. Csak nem értem, ha nem is vágod a témát, akkor minek írsz róla, meg minek értékelsz másokat?

2015. okt. 26. 18:48
 13/16 anonim ***** válasza:

# 12/12 Időpont ma 18:48

"Ez egyáltalán nincs így. Attól, hogy oda van valaki bejelentve, még nyugodtan kiteheted, ha nincs joga ott lenni."

Azzal, hogy bejelented, jogot képez arra, hogy ott lakjon.

"Ennyi erővel, akit egyszer bejelentkezett, az már soha többet nem távolítható el?"

De igen, ennek vannak ezernyi vállfajai, és indoka. Csak úgy, kényem kedvem szerint nem dobhatom ki, mert visszajöhet a rendőrséggel, és csókolom.

"Ez fordítva is igaz: ha nincs valaki egy ingatlanba bejelentve, még lehet joga ott lenni."

Erről az irányról egy szót sem említettem, ez így van. Az, hogy ezt beleláttad, a te hülyeséged. A bejelentés jogalapot képez, de nem csak a bejelentés képez jogalapot. Capisce?

2015. okt. 26. 18:53
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
De nem érted, hogy nem képez jogot? Ezen mi a francot pattogsz? Teljesen független a lakcímbejelentés és az ingatlan használati joga. Az egy dolog, hogy ezt nem tudtad, de nem muszáj az ebet kötni a karóhoz, mert besültél.
2015. okt. 26. 18:59
 15/16 anonim ***** válasza:

# 14/14 Időpont ma 18:59

Én a vitát befejeztem, meguntalak. Ha magadtól nem látod problémának azt, hogy a lakásodba a tudtod és akaratod nélkül bejelentkezhessen akárki, akkor menthetetlen vagy.

Szép is lenne, ennyi erővel bejelentem magam a 1053 Kossuth Tér 1-3-ba, csak úgy...

2015. okt. 26. 19:10
 16/16 anonim ***** válasza:

'92. évi LXVI. törvény szerint:

"A lakcímbejelentéshez a lakás tulajdonosának vagy a lakás használatára egyéb jogcímen jogosultnak a hozzájárulása szükséges."

Hogy miért? Mert a tulajdonos joga rendelkezni a tulajdona felől! Hisz senki se szeretné, ha a végrehajtó, rendőrség, NAV, önkormányzat, átvert emberek az ő ajtajánál dörömbölnének, hogy a csak úgy oda bejelentkezett egyén vagy cég tartozását behajtsák, bűncselekményeiért lefogják, jogalap nélkül felvett segélyeit behajtsák, megverjék.

2015. okt. 26. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!