Miért büntette meg a NAV ezeket a filmfeltöltőket? Szerintetek haszonszerzésből csinálták volna a feltöltést?
Cikkben nem írták,hogy haszonszerzésből csinálták volna a dolgot.
De túdom feltölteni nem szabad.
Ha én is töltenék fel hozzám is jönnének?
Van nekem kb 2000 db horror filmem és még a többit nem mondtam.
A NAV nem büntetett meg senkit. Ők csak felderítették a bűncselekményeket.
"Az elkövetőknek szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt kell majd felelniük a bíróság előtt, a büntetés a különösen jelentős érték miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet – írja közleményében a NAV."
Egyszerűen a filmeket/szoftvereket/zenéket megosztani bűncselekmény. Ha haszonszerzésből csinálják, az csak súlyosbító körülmény.
Ha kicsiben csinálod, akkor is az, csak akkor a hatóság nagy ívben tojik rá. Se forrása se kapacitása nincs rá, hogy az ilyen pár gigás feltöltőket egyenként lekapcsolják.
A cikkben is kitértek rá hogy 7 terra adatot találtak, amit valószínűleg folyamatosan megosztogattak. Azért ez nem kis mennyiség.
A legális forrásokat meg lehet osztani. Youtube-ra általában az előadó cége/managere/kiadója tölti fel a zenéket.
Kb. ugyanaz, mintha az iTunes vagy a Google zeneáruház linkjét osztanád meg.
Értem.
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!