Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnátok egy olyan törvény...

Támogatnátok egy olyan törvényt hogy aki eldob egy szemetet annak járjon 30 ezer Ft büntetés?

Figyelt kérdés
Angliába vagyok éppen és egy darab szemét nincsen. Rá van írva a kukákra hogy aki eldob egy szemetet azt megbüntetik 75 fontra.

2015. okt. 15. 22:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pont erre gondoltam, hogy most haljon éhen a gyereke, csak mert a szülei nem tanították meg s később is kimaradt a dolog?

Az ezer forint jobb ötlet, az fáj, de nem nagyon.

De biztos lehet valami finomabb módszert is alkalmazni, mondjuk az iskolában picit nevelni e téren is, én szívesen vettem volna azt is, ha a táplálkozás alapjait tanulom európai történelem napra pontos dátumai helyett, amiket úgyis elfeledtem a témazáró végére (összefüggéseknek több értelme lett volna).

De biztos vannak okos emberek, olyan ötletekkel, akik legalább a jobb szándékú, csak e téren műveletlen embereknél elérnének valamit...

Angliában még nem jártam, de olyan helyen sem, ahol ne lett volna szemét. Kefalónia elég emlékezetes volt, hja, turizmus... S aki szerint a falvak nem szemetesek, azok jó helyen laknak. Itt, 2 falu között özön szemét van, főleg az országút mentén (napi 50 autó jár el, az bőven sok bunkó embert jelent, aki az ablakon dobja ki a mindenféle szemetét, de van szemétlepakolás is, pl. egy hűtő az erdő szélén. a szemétlerakó 3 km-re van, jegyzem meg). Sok szemetet szedek sétáimkor, mert ez a lakókörnyezetem, zavar s mivel ez elég elhagyatott hely, valami látszatja azért van. Én magam kb. 2 éves korom óta nem szemetelek, nem emlékszem a pontos időpontra, de anyám sosem becsült le és elég hamar elmondta a dolgokat. Undorító a sok szemét, valóban.

2015. okt. 16. 00:22
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos szégyen amit Magyarországon tapasztalok ezen a téren. Szeretem a természetet, ezért gyakran járok ki az erdőbe gyalog vagy biciklivel. Számomra felfoghatatlan, hogy használt mosógépek, hűtőszekrények, TV-k, autógumik és egyéb hasonló jellegáű hulladékok miért kerülnek ki például az erdő közepére. Vannak gyűjtőkonténerek, hulladékudvarok minden felé, legalább évente van lomtalanítás, bizonyos hulladékokért még pénzt is adnak a megfeleő helyen. Ennek ellenére vannak emberek, akik veszik a fáradtságot és 10-20 km-eket szállítják a szemetet ki a természetbe. Ha tévedhetetlen lenne az igazságszolgáltatás, visszaállíthatnák miattuk a halálbüntetést!
2015. okt. 16. 01:59
 13/19 anonim ***** válasza:

Viszont ha semmiség a büntetés, annak nincs is visszatartó ereje. értelemszerűen, ha nem dolgozó gyermek teszi akkor más a helyzet, de egy gyerek nyilván nem is fog az út szélére kicipelni két zsák szemetet.

Ellenben mai világban. felnőtteknél is lehetne az: Szemetelésen kapják és meglátja rendőr vagy illetékes: Adatait bevinni egy online rendszerbe, feljegyezve mi történt és elsőre ez egy figyelmeztetés, szóban közölnék vele a következő alkalommal mi a büntetés, és ha rajtakapják még egyszer akkor nincs kibúvó, a rendszerben ott lenne az adat kész. Ha nem tanult a szép szóból, akkor ez van.

Ha ez lenne mondjuk 10-15 évig, akkor az már könnyen elég lehetne ahhoz, hogy szimplán alapvető dologként leszoktassa az embereket a szemetelésről. Mert ezt kéne elérni, hogy ne a büntetés miatt ne tegyék, hanem szimplán mert nem helyes.

2015. okt. 16. 02:07
 14/19 anonim ***** válasza:
01:59-es vagyok. Természetesenem nem arra gondoltam, hogy ha valaki elejt egy csokipapírt, zsepit, csikket stb. a városban.
2015. okt. 16. 02:19
 15/19 anonim ***** válasza:
... azt kb. abba a kategóriába sorolnám, mint egy közlekedési kihágást.
2015. okt. 16. 02:28
 16/19 anonim ***** válasza:
27%

Szemetelnek az emberek, de senki nem dob el szemetet.

A meghatározott tárgy (pl. csoki papírja, papírtakonytálcs sb.) csak az után válik szemétté, ha eldobja valaki.

.

Komolyra:

a gyilkosságok sem szüntek meg azért, mert a törvény komoly büntetéssel fenyegeti, az emberek CSELEKEDETÉT IGEN, TUDATÁT NEM lehet törvényekkel befolyásolni.

2015. okt. 16. 06:03
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Vagy veregessünk a duda orrukba egy negró káreszt.
2015. okt. 16. 06:06
 18/19 anonim ***** válasza:
46%

" Nem lenne rossz, mondjuk ha pár évig lenne ilyen hogy akit rajtakapnak annak jár a jó súlyos büntetés, az lehet hatna. Hihetetlen, hogy osztrákoknál milyen tisztaság van, konkrétan ara is láttam példát, hogy emberke zsebéből nem direkt, csak nem tette bele rendesen és kiesett a használt zsepi... mögötte sétáló férfi szólt, hogy elnézést, de elejtette. Aki meg leejtette, nem állt neki parádézni hanem inkább még megköszönte, hogy szólt. Nos ilyen hozzáállás kéne itt is."

Pont ugyan olyan retkesek az osztrák városok mint a magyarok, nem egyben voltam. Ha nem németül beszélnének az emberek (meg nem lennének általánosságban jobb állapotban az utak), akkor simán rámondanám, hogy egy magyar város.

Amúgy meg 2 oldal alatt még mindig nem esett le senkinek, hogy ROHADTUL BÜNTETIK EZT ITTHON IS?

2015. okt. 16. 09:36
 19/19 anonim válasza:
nagyon kíváncsi vagyok, hogy angliában melyik ez a város, amiről a kérdező beszél. Ahol én vagyok, a szemem láttára dobálják el a szemetet.
2016. júl. 24. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!