Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem kapok állampolgárságot?

Miért nem kapok állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Már 15 éve itt élünk magyarországon,én itt születtem,az anyukám orosz,az apukám afgán származású,de menekültek.

Viszont én itt születtem,és nincs semmilyen állampolgárságom.Miért nem kapom meg a magyart?

Ezt olvastam a Nemzeti Jogszabálytárban,hogy ki kaphatja meg az állampolgárságot:

a Magyarországon lakóhellyel rendelkező hontalan szülők Magyarországon született gyermekét.

De én mégse kaptam,így most nincs állampolgárságom már születésem óta.

Mit csináljunk?

2015. okt. 14. 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A hontalanság azt jelenti, hogy egyik ország állampolgárságával sem rendelkezik. Szüleid esetében ez nincs így.
2015. okt. 14. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
A kiírt kérdés nem valódi.
2015. okt. 14. 16:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérted? Beadtad a papírjaidat, hogy kéred a magyar állampolgárságot? Visszautasították?
2015. okt. 14. 16:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen,visszautasították.
2015. okt. 14. 18:26
 5/8 anonim ***** válasza:
fordulj jogász szakemberhez
2015. okt. 14. 22:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi volt az elutasítás oka?
2015. okt. 14. 23:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Semmi okot nem mondtak,higyjétek el nem egyszer adtuk be a papírokat,de visszautasították.
2015. okt. 15. 16:22
 8/8 anonim válasza:
Nyugodtan felejtsd el az állampolgárságot, én 16 éve élek itt és tobbször elutasították. Magyarország nem ad állampolgárságot közel keleti származású embereknek
2015. okt. 19. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!