Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyi igazolvány igénylés...

Személyi igazolvány igénylés bárhol?

Figyelt kérdés
Szüleimmel most költöztünk Pestre külföldről (Erdélyből). Kettős állampolgárok vagyunk. Szüleim Kerepesen vettek házat, s most szeretnénk személyit, lakcím kártyát igényelni. Lakcímet csak Gödöllőn, személyi igazolványt lehet Pesten? Vagy azt is csak Gödöllőn? (Gödöllői Városházán azt mondták, hogy először legyen meg a lakcím kártya, s utána majd lehet intézni a személyit). Viszont nekem szükségem van személyire, mert dolgoznom kellene. Valakinek valami tippje?

2015. okt. 5. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Bárhol lehet. Én már 6 éve 150km-re lakok a bejelentett lakcímemből, de sose mondták, hogy ilyesmi miatt menjek haza.
2015. okt. 5. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Ott igényelsz személyi igazolványt, ahol neked jólesik.
2015. okt. 5. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden ilyen iratot az okmányirodában állítanak ki, szerintem elég a Gödöllőibe menned. Ezen kívül, nem kell magyar személyi a munkához.
2015. okt. 5. 17:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Az eddigi helyes válaszokhoz kiegészítés: mivel a személyi igazolványt kiállító hatóság a KEKKH (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala), ezért bármelyik okmányirodához fordulsz, a sziget a KEKKH-tól kapod, az okmányiroda közvetítésével.
2015. okt. 5. 19:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Útlevél+ személyi elég.
2015. okt. 9. 12:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocs, előzővagyok útlevél és lakcímkárty elég ha van.
2015. okt. 9. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!