Megbüntetett a rendőr. Ha határidőn kívül fizetem be a bírságot, van következménye?
5ezerre büntettek mert otthon maradt a jogsi.
ha a befizetési határidő(1hónap) után fizetem be,van következménye? 1-2 héttel túl lépni a határidőt
ja biztos értem jönnek 5ezer forint miatt
más válasz?
A 30 nap letelte után 3 napod van a munkaügyi hivatalban jelelzni hogy inkább ledolgoznád a bírságot, egyébként a 35. napon ha nem történt meg a befizetés, akkor végrehajtást indítanak (részletfizetés helyszíni bírság esetén kizárt). Az iratokat megküldik a bíróságnak, ami ha mindent rendben talál, értesíti a bírságolt személyt hogy tárgyalás lesz, várják szeretettel (ha nem jelenik meg, az nem akadály), ahol a bírságot elzárássá változtatják, ezután van még mindig 5 nap türelmi idő (csekket már nem küldenek) ha az is letelt akkor kell jelentkezni a megyei börtönben az elzárásra. Na ha itt sem jelenik meg az illető akkor rendelnek el elővezetést. (7000 Ft alapdíj + 400 Ft/km)
A bírság ha nem foglalkoznak vele valamiért, 2 éven belül évül el.
'ja biztos értem jönnek 5ezer forint miatt '
Mióta számít az összeg. Bírság esetén 100 forintért is érted mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!