Miért kell olyan sok szelektív hulladék gyűjtő kuka, hogy minden házhoz van már? Nem lenne egyszerűbb, ha a reklámújságokat gyártó nyomdák főbejáratához tennének egy-egy nagyot és a legyártott reklámújságokat azonnal abba dobnák?
Engem is idegesítenek a reklámújságok...
Nálunk a lakásban a takarító a szelektív kukát átönti a rendes kukába amikor tele van. Eddig szelektíven gyűjtöttem, hordtam le a szelektív kukához, ami pár házzal arrébb van, de azt sajnos felszámolták. Most nem gyűjtöm már szelektíven, pedig amióta bejött ez a szelektív dolog azóta csinálom, mert nem tudom hova tenni a szemetet... Annak értelme nincs, hogy a házban lévő szelektívbe dobjam, meg előtte mossam el stb. hogy aztán a rendes kukában végezze.
Van még aki előszeretettel lapozgatja a reklámújságokat.
Akinek nincs számítógépe,nem tud rákeresni a dolgokra.
Környékemen a falusi nénik hűségesen lapozgatják, mikor érdemes a városba utazni, hol, és mikor milyen akció van.
Anyám is abból nézi, feleslegesen nem járja körbe az üzleteket. Az újságok árát pedig mi fizetjük meg, ráteszik a termékekre.
Át szoktam lapozni a reklámújságok némelyikét, de nem sírnék, ha nem lenne, az tuti. Lakott helyeken bizonyára többet dobnak be, én 2 kis falu között lakom félúton, itt csak heti párat :) Sajna rosszul égnek, így nem tudom bográcsban főzéskor felhasználni őket, el kell utaznom egy szelektív kukához. Igaz, 8 km-en belül van olyan.
Viszont a papírgyűjtő (ami kevés helyen van, a mi falunkban pedig semmilyen sincs) kicsit sem esik útba, s csak azért biciklizni egy órát... Már ha épp jó lenne a biciklim és nem kellene odafelé részben tolni, mert túl meredek az út... De néha úgyis járunk a megyeszékhelyen, olyankor szoktuk elintézni, nincs itt gond.
Mindössze sajnálom a sok papírhulladék létét, aminek a zöme elolvasásra sem kerül. De ugyanez van az elekronikus spammel, van logikája, értelme, üzlet meg minden, az embereket pedig többnyire nem érdekli.
Én is szeretem átlapozni, és be tudom karikázni, mi kellene.
Aztán egy dobozba szórjuk, és télen begyújtani tökéletes.
Ugyanez volt egy napi lappal, amit küldtek nekem 1-2 hónapig évente ( volt, hogy kétszer), mondván korábban előfizető voltam. Hát..nem tudom, minek, de ennek a f.snak nem, az hótziher.
Szelektívbe műanyagot, üveget is gyűjtenek. Azzal a céljaid? Igya meg mindenki a boltban, amit vesz, haza se vigye, és akkor kidobhatja rögtön bolt előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!