Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joggal/torvennyel kapcsolatos...

Joggal/torvennyel kapcsolatos kerdes?

Figyelt kérdés
Tobb evvel ez elott jartam valakivel akivel vege lett mert folyton hazugsagon es megcsalason kaptam. Azota is idonkent megkeres. Ido kozben lett neki egy parja aki engem szintugy idonkent zaklat. A volt parom azt adta be neki h @rva vagyok es penzert jart hozzam... nagyon durva dolgokat irkal smsben es rettenetesen unom mar(szamot is csereltem mar de megtudta...nyilvan nem fogok fel evente szamot cserelni) szemelyi erkolcsi jogokat sert mar. Az lenne a kerdesem h ezzel tudok valamit kezdeni? Fel jelenthetem? Van erre valami megoldas h veget vessek a a tobb eve tarto szekirozasnak?
2015. szept. 18. 10:42
 1/5 szántóvető ***** válasza:
nyugodtan jelentsd fel csak legyenek bizonyítékaid.
2015. szept. 18. 11:15
 2/5 anonim ***** válasza:

BTK 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

2015. szept. 18. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Zaklatáshoz az is kell, hogy felhívd rá a figyelmét, hogy ez téged zavar. Bár már nyilván megtetted, de bizonyítani is kell (pl tértivevényes levél).

Rágalmazás miatt akkor indíthatsz eljárást, ha mások előtt (akik tanúskodnak neked) tesz nyilvánosan, valótlan kijelentéseket.

2015. szept. 18. 12:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Sokat segitettetek! Bizonyitekom sms-ben van. Amiket ma kapok sorozatban es rengetek hivas a telefonomon. Nyilvan nem reagalok. Csak mar betellt a pohar..
2015. szept. 18. 14:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Azert azt kicsit furcsanak talalom h bizonyitanom kell h mar tobbszor kertem hagyjanak beken :/ . Feljelentest szeretnek tenni de azert kisse tartok tole h semmit nem tesznek majd..
2015. szept. 18. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!