Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Utcára nyíló üzlet bejárata...

Utcára nyíló üzlet bejárata előtti lépcső közterületnek számít, vagy az üzlethelyiséghez tartozó magánterület?

Figyelt kérdés
A mai nap ücsörögtem egy üzlet bejárata mellett (nem voltam útban, nem csöveltem, csak vártam a buszt) a lépcsőn és elküldtek onnan, mert hogy zavarom őket meg a vevőiket. Nem tudtam, hogy magánterületen tartózkodom-e, ezét eleget tettem a kérésnek, de érdekelne, hogy joggal távolítottak-e el onnan.

2015. szept. 8. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez nem igazán szokás, hanem törvény. Inkább ott keresd...

Amúgy szerintem, ha nem nyúlik ki az utcára, akkor magánterület, ha pedig keresztben át lehet menni rajta (körlépcső), akkor közterület.

2015. szept. 8. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Én egyszer a Flórián áruházban ültem a lépcsőn, és elküldtek. Talán a csöves-telep imidzset próbálják megelőzni vele. Érthető szempont szerintem.
2015. szept. 14. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
59%
Most függetlenül a jogi vonatkozástól, teljesen érthető a kérésük, hogy ne az üzlet bejárata előtt ülj, nem igaz?
2015. okt. 12. 11:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem a bejárat előtt ültem. Nagyon széles lépcső volt és a bejárati ajtótól vagy 3 méterre ültem le. De ezt le is írtam a kérdés kifejtésében, olvasd vissza nyugodtan. Szóval nem, nem értető a kérésük.
2015. okt. 12. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!