Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy üzletben lefényképezem...

Ha egy üzletben lefényképezem az árut, azzal megsértek valamilyen jogot?

Figyelt kérdés
2010. márc. 12. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem, hacsak nem a Titkosszolgálati plázában a TOP SECRET feliratú nyitott mappára alkuszol. :)
2010. márc. 12. 14:45
 2/5 anonim ***** válasza:

igen.

az üzlet magánterület, azon eleve nem csinálhatsz azt, amit akarsz, és az árú sem a te tulajdonod.

ha le akarod fotózni, akkor megveszed, hazaviszed és azt csinálsz vele, amit akarsz.

2010. márc. 12. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Alátámasztanád ezt egy linkkel kedves előző?
2010. márc. 12. 15:01
 4/5 anonim ***** válasza:

"Alátámasztanád ezt egy linkkel kedves előző?"

egyrészt, te támaszd alá, ha szerinted nem így van.

másrészt, a Személyiségi Jogok nem csak természetes személyeket, hanem jogi személyeket is megilletnek (egy üzlet, pontosabban az üzemeltető vállakozás ilyen). a személyiségi jogok közé tartozik a "Képmáshoz és hangfelvételhez való jog" azaz az üzelet belsejében fotózni biztosan sérti a üzlet, illetve az azt üzemeltető vállakozás, mint jogi személy, személyiségi jogait.

egyébként az alap a Pkt 75-85

2010. márc. 12. 15:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Én is így gondoltam.
2010. márc. 12. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!