Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A valuta váltás van valamilyen...

A valuta váltás van valamilyen korhatárhoz kötve Magyarországon?

Figyelt kérdés
nem vagyok még 18,de külföldön már többször is váltottam pénzt, de egyik ismerősöm azt mondta hogy itthon ez korhatárhoz van kötve. mi az igazság ebben a témában?

2015. aug. 31. 10:53
 1/4 kovpet ***** válasza:

Jogszabályt nem tudok, de menj oda egy váltóhoz és válts pénzt. Ha vált, akkor OK, ha nem, akkor max buktál egy utat. Vagy kérj meg valakit aki pont ott van, hogy váltsa neked fel :)

Én mondjuk már rég elmúltam 18, de soha semmilyen iratot nem kellett bemutatnom a pénzváltáshoz. Igaz, a alkoholhoz sem, tehát ettől még lehet korhatár. :)

2015. aug. 31. 15:15
 2/4 anonim válasza:
Nagy összegű váltásnál elkérik a személyit, de nem a kor miatt. Viszont ez a kérdés engem is foglalkoztat
2022. júl. 9. 22:19
 3/4 anonim ***** válasza:
2000-ben 13 évesen szoktam kapni schillinget. Akkor azt Zók szó nélkül beváltották
2023. nov. 5. 10:36
 4/4 anonim válasza:
Én vagyok a #2 azóta már elmúltam 18, és pont úgy jött ki, hogy a 18. Szülinapomon kellett először váltsak pénzt, ami azóta már többször megtörtént, de soha nem kérdezték a koromat se
jún. 17. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!