Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meglévő ingóságot hogyan...

Meglévő ingóságot hogyan tudok ún. sorsolással elajándékozni?

Figyelt kérdés

Konkrétan példaként mondanám, hogy van egy okostelefonom amit TELJESEN ÚJ állapotban olyasféle "árverésre" bocsájtok, amelyre online fizetéssel, átutalással, SMS-el és/vagy Paypal-on történő "kvalifikációs" díj kiegyenlítése után regisztrálhat a leendő nyertes. Tehát mivel kell, hogy rendelkezzek hogy ilyet létrehozhassak? Ptk.-ban nem találtam ehhez hasonló törvényt.

Tehát egyszerűbben többféle fizetési mód van a jelentkezésre (felfogható részvételi díjként is) , majd egy időszak után kisorsolásra kerül valaki.

Egyébként nem nem adatlopásra kell, a leendő tulajoktól nem kérnék semmiféle adatot csupán kapcsolattartót, email vagy telefonszám.

Köszönöm!

2015. aug. 8. 21:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Igen, észrevettem. Elajándékozást írtam amit vagy amiért nem is lehet bármiféle pénzbeli tárgyat/dolgot (cseretárgyat) és pénzt sem elkérni nem még elfogadni. Elnézést, a kérdésben ajándékozást írtam.
2015. aug. 8. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Hirdesd ki a 6-os lottó sorsoláson!
2015. aug. 8. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Szerencsejáték állami monopólium.
2015. aug. 8. 22:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Valahogy részletesebb és köznyelvi szinten is érthetőt kérnék. Nem a Zrt-ről beszélek, vagy van köze hozzá?

#2 A válaszod nekem szól vagy egyáltalán mire gondolsz?

2015. aug. 9. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!