A marihuána drognak számít?
Ha jól tudom, a drog definíciója szerint addiktív tudatmódosító szer. Viszont a marihuána nem addiktív! Sőt, gyógyhatása miatt sok millió embernek a reményt jelenti!
Kinek van joga drognak nevezni egy gyógynövényt, és millióktól elvenni a gyógyulás és a normális élet reményét?
"Viszont a marihuána nem addiktív!"
Ezt nem tudom honnan veszed, mert addiktív. És drognak távolról sem ez a definíciója.
Ki nem sz*rja le, hogy drog-e?
Megtekered, elszívod, csókolom.
A drog szót én a kábítószer szinonímájaként használtam, nem gondoltam, hogy ez ekkora problémát fog okozni.
"1944-ben a LaGuardia-jelentés arról számolt be, hogy a korábbi kutatásokkal ellentétben a marihuána nem okoz erőszakot, eszméletlenséget vagy szexuális bűncselekményt, mégcsak nem is vezet függőséghez."
A gyógyhatásról pedig nem írnék, kis olvasgatással szerintem mindenkinek világos, hogy rengeteg lehetőség van benne... Az is mindent elmond erről, hogy már 4500 éve használják gyógynövényként...
Ez egy nagyon hosszú történet. A marihuána rendkívül hasznos gyógynövény, kevés ilyen sokrétű növény van még a Földön.
A leghaszontalanabb és károsabb használata ha elszívjuk.
És sajnos ezt sikerült elterjeszteni.
Igazából semmi köze nincs ahhoz, hogy a marihuána azért lenne illegális mert az állambácsi félti a juhait.
Alkohol,dohány, mcdonald's stb. stb. egy csomó olyan dolog van ami sokkal rosszabb mint a fű:
Még az a gyilkoló lötty is legális ami évente több millió cukorbetegségért, vesekőért, májbetegségért felelős. Direkt nem árulom el a nevét, de azt elmondom, hogy úgy reklámozzák: "Nyiss a boldogságra"
Az igazi probléma a dohány és az alkohol:
Na meg persze az a párszáz erősen rákkeltő vegyszer amit az ételeinkbe raknak...
A marihuána legalizálás túl sok multinacionális vállalatnak bökné a szemét
És mi lenne a kőolajjaj? A merihuánaból bioüzemanyagot lehet előállítani:
Ez is úgy járt mint az elektromos autó:
Az állam tisztában van azzal, hogy ez a drogstratégia (szigorítás/büntetés/harc a drogok ellen) totális kudarc. Nem is akarja megoldani, az az érdeke, hogy csak még rosszabb legyen, ugyanis így horror összegeket lehet megfejelni a tönkrement narkósoktól, gyallyra vert emberek gyógyszereiből.
Ha tényleg érdeke lenne az államnak a drog probléma megoldása akkor már mindent dekriminalizált volna, a portugál módszert használta volna, esetleg felszámolta volna a kábítószer népszerűsítő sztárokat, zenészeket, művészeket vagy az is elég lenne ha a probléma "miért?"-jével foglalkozott volna.
Például legalizálta volna az ayahuasca-t, ami bizonyítottan segít, de persze evvel nem lehet nagyot akasztani...
Ajánlom ezeket akiket érdekel a téma:
https://www.youtube.com/watch?v=kAGAxCk-YCU
"Rasztás Dzsimi nevű felhasználó válasza:
Ez egy nagyon hosszú történet. A marihuána...
A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik."
Kár volt legépelned egy Háború és békét 15%-ért...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!