Valóban tilos a kocsiban aludni éjszaka a nyaralás alatt?
Én nem értem, kinek mi köze lenne hozzá... Amerikai filmekben szoktam látni, hogy felébresztik az embert, és közlik, hogy nem lehet ott aludni... Én ezt fel nem foghatom.
Jogász vagyok, de ilyen magyar jogszabályról - szerencsére - nincsen tudomásom. (Ami nem jelenti azt, hogy kizárt, hogy létezzen, ugyanis nyilvánvalóan nem ismerek minden jogszabályt, de nem tudom elképzelni.)
Autópályán talán. Pl kamionos pihenő, nekik muszáj pihenni, aludni.
Egy sima közterületi parkolóban nem hiszem hogy lehet.
Nah, megint 2:2
Én sem tudom, miért lenne baj...
Fogalmam sincs, kit lehetne megkérdezni, aki tényleg tudja rá a vválaszt
"4-es: a "életvitelszerű közterületen tartózkodás"-t nem meriti ki az autóban alvás?"
4-es vagyok: NEM!
Igazából még erdőben is üthetsz sátrat, ha nem teszel kárt a helyi növényzetben (bár fát szedhetsz tűzrakáshoz tudtommal) és nem haladja meg az ott tartózkodásod a 24 órát. Magyarországon persze...
Szóval szerintem nyugodtan leparkolhatsz valahol és alhatsz ott; viszont ha valamilyen üzlet parkolójában teszed ezt, akkor felszólíthatnak a távozásra, mivel csak a vásárlás idejére engedélyezett hivatalosan az ott történő parkolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!