Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valóban tilos a kocsiban...

Valóban tilos a kocsiban aludni éjszaka a nyaralás alatt?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék szállást fizetni, és egy-egy éjszakára megállnék valahol aludni. Parkoló, benzinkút, stb
2015. júl. 19. 21:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Miért enne tilos?Akkor tilos, ha loptad az autót.
2015. júl. 19. 21:31
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Igen, valóban.
2015. júl. 19. 21:32
 3/19 A kérdező kommentje:
Valahol ezt mondják, valahol azt......
2015. júl. 19. 21:38
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Én nem értem, kinek mi köze lenne hozzá... Amerikai filmekben szoktam látni, hogy felébresztik az embert, és közlik, hogy nem lehet ott aludni... Én ezt fel nem foghatom.

Jogász vagyok, de ilyen magyar jogszabályról - szerencsére - nincsen tudomásom. (Ami nem jelenti azt, hogy kizárt, hogy létezzen, ugyanis nyilvánvalóan nem ismerek minden jogszabályt, de nem tudom elképzelni.)

2015. júl. 19. 22:06
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Autópályán talán. Pl kamionos pihenő, nekik muszáj pihenni, aludni.

Egy sima közterületi parkolóban nem hiszem hogy lehet.

2015. júl. 19. 22:10
 6/19 anonim ***** válasza:
4-es: a "életvitelszerű közterületen tartózkodás"-t nem meriti ki az autóban alvás?
2015. júl. 19. 22:12
 7/19 A kérdező kommentje:

Nah, megint 2:2

Én sem tudom, miért lenne baj...

Fogalmam sincs, kit lehetne megkérdezni, aki tényleg tudja rá a vválaszt

2015. júl. 19. 22:14
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
2015. júl. 19. 22:17
 9/19 anonim ***** válasza:
97%

"4-es: a "életvitelszerű közterületen tartózkodás"-t nem meriti ki az autóban alvás?"

4-es vagyok: NEM!

2015. júl. 19. 22:20
 10/19 anonim ***** válasza:
90%

Igazából még erdőben is üthetsz sátrat, ha nem teszel kárt a helyi növényzetben (bár fát szedhetsz tűzrakáshoz tudtommal) és nem haladja meg az ott tartózkodásod a 24 órát. Magyarországon persze...

Szóval szerintem nyugodtan leparkolhatsz valahol és alhatsz ott; viszont ha valamilyen üzlet parkolójában teszed ezt, akkor felszólíthatnak a távozásra, mivel csak a vásárlás idejére engedélyezett hivatalosan az ott történő parkolás.

2015. júl. 19. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!