Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Segitenel hazakoltozessel,...

Segitenel hazakoltozessel, nyugdijjal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Huszoneves no vagyok, a gyed, gyes pl. ezert lenne fontos. A nyugdij meg azert, mert bar meg messze van, mar lehuztam 4 evet egy masik orszagban, es kivancsi vagyok annyi alapbol kiesik e majd nekem vagy sem.

Szoval szeretnek hazamenni, mert honvagyam van es foleg mert csaladot is szeretnek alapitani es mindenkepp magyar ferfival szeretnem, illetve otthon szeretnek tovabb adozni, nem itt.

1. Ha itt ledolgoztam x evet (EU-s orszag) azokat az eveket at lehet vinni es hozzaadni a magyar nyugdijas evekhez?

2. Itt amikor nem volt munkam es munkanelkuli voltam azt hozzairjak a nyugdijas evekhez, tudom ez otthon nem igy megy, de itt ha at is vihetnem az eveim, azt tuti hozzairnak, mert torveny szabalyozza. Most akkor otthon ez hogy mutatkozna meg, amennyiben az 1. pont szerint atvihetnem?

3. Otthon beleszamit az egyetem a nyugdijas evekbe? Itt igen. Ha igen, akkor jelentkeznek, ha nem, akkor valoszinuleg nem jelentkeznek, mivel akkor mar eleg tavol leszek tole, hogy emberi idoben kapjak nyugdijat.

4. Erdemes lenne felvennem ennek az orszagnak az allampolgarsagat? Nem kot ide semmi, vissza se jonnek, de mostantol kaphatnam meg(meg levelet is kuldtak), nem tudom kesobb ez, nyugdij,vagy adozas vagy akarmi mas reszerol jelente e pozitivumot. Draganak eleg draga, 300-700 euro, nem tudom nekem mennyit kellene fizetni, meg nem jartam annyira utana. Elni mar biztos nem jonnek ide vissza. (Skandinav orszag.)

5. Mi kell otthon ahhoz, hogy en gyedet es gyest kapjak? Azt olvastam x ideig biztositottnak lenni, de szamomra nem tiszta, hogy akkor eleg, ha en fizetem a tbt vagy esetleg egy iskola utanam vagy ok a "biztositottat" ugy ertik, hogy annyi ideig munkat is kell vallalnom es abbol amit fizetnek utanam az alapjan? Dolgozni egyebkent szeretnek, csak nem tudom milyen hamar kaphatnek munkat foleg, foleg ennyi ev otthon kiesese utan.

Koszonom a segitseget!

2015. júl. 17. 07:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Kamu.
2015. júl. 17. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha huszonéves nő vagy, akkor már nem kell aggódnod a nyugdíj miatt, mivel nem lesz. Ilyen formában, ahogy most, biztosan nem lesz.

Gondolkozz logikusan... Ki termelné ki? Azoknak a fiataloknak a gyerekei akik leléptek külföldre és hülyék lennének visszajönni? Vagy netán azon a gyerekek, akik meg sem születtek, mert 0 jövőkép van itthon, vagy mert sokaknak fontosabb a karrier mint a nyomor és a napi betevő utáni hajsza? Vagy netán az 50 éve integrációra váró kisebbség gyerekei, akik maximum közmunka által fognak találkozni a munka világával? Vagy gondolod, hogy az akkori országvezetés majd hitelből fedezi a nyugdíjadat (nem kizárt mondjuk, amilyen eszesek a képviselőink...)?

Én egy jó tíz évvel idősebb vagyok és már nekem sem lesz nyugdíj, ebben biztos vagyok.

2015. júl. 17. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne gyere vissza, nem éri meg.
2015. júl. 17. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért nem maradsz még? Akkor állampolgár is lehetnél ott.
2015. júl. 17. 10:48
 5/5 anonim ***** válasza:
egyidegen skandinav allampolgarsag mindig hasznos lehet .sose tudhatod a jovo mit hoz.
2021. okt. 18. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!